Mesterembereket vár az ÚFC

  •  
  •  
  •  

Az Újpest hivatalos honlapján kiadott közleményben kéri a szurkolóit, hogy segítsenek a Szusza Ferenc Stadion körüli munkálatok elvégzésében. Csehi István, a klub ügyvezető igazgatója elmondta, ha nem állítják helyre a kerítéseket, nem lehetnek nézők a DVSC elleni, jövő heti bajnokin – írja a Nemzeti Sport Online

„Szurkolóink a hólapátolás, a kerítésjavítás, a lelátók alatti illemhelyek javítása vagy a például gyeptaposás alkalmával már sokat segítettek a klubnak, és most újra az ő önkéntes segítségüket kell kérnünk. Az állami tulajdont, azaz a stadiont kezelő szervezet tavaly új szerződésbe kényszerítette az Újpest FC-t a 2026-ig érvényes megállapodás felmondásával, ennek következményeként a létesítmény felújításáról, karbantartásáról a klubnak kell gondoskodnia. Amíg az új, a sportlétesítmények működtetését is megkönnyítő adótörvény nem lép életbe, klubunk pénzügyi lehetőségei erősen behatároltak” – mondta Csehi István a klub honlapjának.

„Az elmúlt hónapokban is rengeteg segítséget jelentettek a szurkolói felajánlások, amelyek a több százezer forintos értéktől a néhány ezer forintos értékig járultak hozzá a stadion karbantartásához. Ilyen munka volt például a szurkolói illemhelyek részleges felújítása, villanyszerelés vagy éppen a gyeptaposás. Jelenleg úgy állunk, hogy a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen nem fogadhatunk szurkolókat a kerítés állapota miatt… Emellett is vannak még kisebb munkálatok, amelyek elvégzéshez várjuk a szurkolók közreműködését, hogy felszámoljuk a stadionban uralkodó áldatlan állapotokat. Az egyik középiskolával például szóban megállapodtunk arról, hogy műszaki gyakorlatra a stadionba vezényli ki a tanulóit, ami nekünk és a szakközépiskolának is segítség. Minden alkalommal természetesen megörökítjük a szurkolói áldozatvállalást, beszámolunk a honlapunkon és a 6:0 stadionújságban arról, hogy az Újpestnek milyen áldozatkész drukkerei, szimpatizánsai vannak – akikre valóban büszkék lehetünk” – tette hozzá a vezető.