Mészöly: ebben az időszakban a legfáradtabb a csapat

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC 4-0-s vereséget szenvedett Somorján, az MSK Zilina elleni edzőmeccsen. A vezetőedző szerint a gólkülönbség túlzott, Mészöly azonban hangsúlyozta, hogy a felkészülési munka során a jelenlegi időszakban a legfáradtabb a csapat. Mészöly Géza mérkőzést értékelő nyilatkozatában Litauszki Róbert és Fehér Csaba sérüléséről is.

– A mérkőzés előtt minden úgy alakult, ahogy elterveztük: a játékosok most kapták és kapják a legnagyobb terhelést, ennek ellenére egy erős csapat elleni edzőmeccs lekötését kértem, ami sikerült is – mondta Mészöly Géze. – A somorjai pálya kifogástalan, az ellenfél pedig egy igen kemény, de sportszerű csapat volt. Számításainkat gyorsan áthúzta Litauszki kényszerű cseréje, és az, hogy Fehér Csaba sem játszhatott már a szünet után. A védelmet tehát kétszer is meg kellett bontanunk, ráadásul az első csere után két percen belül kaptuk a gólokat. A teljesítményünkön látszott, hogy a felkészülés jelen szakaszában a legfáradtabb a csapat. Persze, ez nem baj, így is terveztük.

Mészöly elmondta, hogy az eredmény, pontosabban a gólkülönbség szerinte túlzó.  A második félidőből pozitívumként emelte ki, hogy sok helyzetük volt, akár két-három gólt is szerezhetett volna a csapat. Kimondottan formás akciókat vezettek, de az utolsó passzokba egyelőre még hiba csúszott. Összességében, mindenki számára hasznos és tanulságos meccset játszott az Újpest FC a Zilina ellen.

 A vezetőedző a két sérülésről a következőket mondta:

– Litauszki Robi a térdét fájlalta, egy rossz mozdulat következtében összeesett a pályán. Bővebbet csak a csütörtöki orvosi vélemények alapján tudunk mondani az állapotáról. Korábban, a Mezőköves elleni bajnokin hasonló sérülést szenvedett, akkor pár hét szünet után újra játszhatott. Remélem, most is nagyobb lesz az ijedtség, mint amennyire súlyos a sérülés. Fehér Csaba az első félidőben a vádlijában érzett szúrást, ezért nem kockáztattam, és lecseréltem. Mivel a holland bajnokság jóval előbb véget ért, mint a magyar, ezért ő hagyott ki a legtöbbet. Csaba a héten pihen, de bízom benne, hogy a jövő héten, Sopronban újra a csapattal készülhet

Újpest FC/GG