Mészöly Géza cseppet sem kíméli a futballistáit

  •  
  •  
  •  

A héten már Sopronban edzőtáborozik az UTE labdarúgó csapata. A munkát természetesen a Megyeri úton kezdték meg a fiúk, Mészöly Géza vezetőedző irányításával. A téli szünet után szerencsére egészségesen és szinte teljes létszámban jelentkeztek a futballisták az alapozás megkezdésére. Az egyik, nem túl izgalmas, de annál nehezebb kondíció-edzés előtt beszélgettünk a mesterrel.

– Milyen a hangulat a csapat háza táján?
– Még mielőtt megkezdtük volna a munkát, szerintem nagyon hasznos megbeszélést tartottuk az öltözőben – kezdte Mészöly Géza. – Nem titok, mit mondtam: mostantól mindenkinek csak a munkára szabad koncentrálnia. Nem lesz könnyű, de elvárom mindenkitől, hogy nagyon tegye oda magát, és fegyelmezetten dolgozzon az elkövetkezendő hetekben.

– Hiányzók, sérültek tehát nincsenek?
– Sérülés és súlyfelesleg nélkül tértek vissza a fiúk a pihenőről. Mondhatnám, hogy ez természetes, hiszen egy profi gondolkodású sportoló a szünidő alatt sem válhat átlag halandóvá. Kutya kötelessége vigyázni magára, az egészségére, és nem utolsó sorban, a kilóira. Hiányzó tehát nincs, de mégis van, hiszen Simon Krisztián engedéllyel a Feyenoord csapatánál van próbajátékon és együtt edzőtáborozik a hollandokkal.

– Várható változás a játékoskeretben?
– A jelen állás szerint két játékosunktól elbúcsúzunk. Szerintem Simon Krisztiánt elviszi a Feyenoord, a hírek szerint jó benyomást kelt. Az viszont már biztos, hogy Korcsmár Zsolt a norvég Brann Berger gárdáját erősíti a jövőben.

– Az Újpest nem erősít?
– Az anyagiak jelentős szerepet játszanak, tehát mondhatom, hogy új játékos egyelőre nem jön hozzánk. Viszont nagy öröm, hogy a válogatottjaink nálunk maradnak, és a fiatalokkal együtt megpróbálják a bajnoki dobogó közelébe segíteni a csapatot.

– Elégedett az eddig elvégzett munkával?
– Minden úgy alakult eddig, ahogyan azt előre elterveztük. Még az időjárás is kegyes volt hozzánk, így teljes értékű edzésmunkát tudtunk végezni. Olyan érzésem van, mintha már a felkészülés hajrájában lennénk, annyira jó állapotban látom most a csapatot. Ezért is úgy döntöttünk, hogy azok a fiatalok, akik ezen a héten az első csapatban készültek, elutaznak a soproni edzőtáborba. Ezzel együtt megbeszéltük azt is, hogy mostantól nincsen fiatal vagy idős játékos, csak újpesti játékosok vannak, mindenkinek a maximumot kell nyújtania már most.

(gergely)