Mészöly: Köszönöm a fiúknak

  •  
  •  
  •  


Bátran kijelenthetjük, hogy sikerese esztendőt zárt az Újpest FC labdarúgó csapata a 2010-10-es szezonban. A bajnokság kezdetén Mészöly Géza úgy fogalmazott, reális esélyt lát arra, hogy az első hat hely valamelyikén végezzen a lila-fehér gárda. A vezetőedző kijelentését többen – a bajnokság ideje alatt – túlzónak ítélték, szerencsére a szakembernek igaza lett, az újpestiek elcsípték a bajnokság hatodik helyét.

– Gratulálunk, hiszen az év során még a kiesés szele is megérintette az Újpestet.
– Köszönöm az egész csapat nevében – mondta Mészöly Géze. – Korábban is voltam már a csapat edzője, ezüstérmet is szereztünk, voltunk negyedikek és hatodik helyezettek is.  Most, mégis sikertörténetnek nevezem az idei teljesítményünket, és igazán büszke vagyok a srácokra. Azt csak csendesen jegyzem meg, talán végezhettünk volna előbb is, ha nem hullatunk el pontokat a Paks vagy éppen a Szolnok ellen. 

– Mi hiányzott a nagyobb sikerhez?
– Ősszel egy kis plusz, amit a tapasztalt futballistáktól vártam. De, ezt most felejtsük el, inkább beszéljünk a fiatalabbakról, hiszen tizenegy újonc mutatkozott be nálunk, akik átlagon felüli teljesítményt nyújtottak. Pótolták a sérültjeinket, Vermest, Kiss Zolit,Rubust vagy éppen Dvorzsákot, akik szinte valamennyien oszlopai voltak a csapatnak.  Nem akarok mindenkit felsorolni, de azért szeretném kiemelni Lázár Bencét és az észt Ahjuperát. Hihetetlenül sokat tettek a csapatunkért, remélem Jarmót sikerül megtartanunk a következő idényre is. Dolgozunk rajta.

– Sikerül egyben tartani a csapatot? Az edző is marad?
– Az edző Újpesten tervezi a jövőt, természetesen maradok. Simon Krisztián, a hollandiai kitérője után, velünk készül majd, ha nem kap visszautasíthatatlan ajánlatot, remélem ő is erősíti majd a csapatunkat. Nekünk ebből a gárdából kell profitálnunk. A fiatalok jövőre már nem lesznek újoncok, és néhány tapasztalt, rutinos játékossal jól összegyúrva, még jobbak leszünk jövőre.

– Mennyi pihenőt kapnak a játékosok és az edző?
– Június 14-én kezdünk. Kinek hosszabb, kinek rövidebb a szabadság, ugyanis a különböző válogatottakban nyolc játékosunk érdekelt.  Nekem is szükségem van egy kis feltöltődésre, mert ugyan a végére jól alakult minden, de azért idegileg alaposan megviselt a bajnokság.

Gergely Gábor