Metró: a bankgarancia teljes összege a BKV számláján van

  •  
  •  
  •  

Átutalták az érintett bankok a BKV számlájára a metrószerelvények bankgaranciájának összegét, mintegy 30 milliárd forintot – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel.

A budapesti városvezetés péntek délután jelentette be, hogy lehívhatja a BKV a metrókocsi-szerződés bankgaranciáját, miután a másodfokon eljáró versailles-i bíróság jogerősen elutasította a gyártó, a francia Alstom Transport kérelmét. A Bayerische Landesbank már aznap átutalt 21 milliárd forintot, kedd estig pedig a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank is teljesítette a fizetési kötelezettségét.
  
Szűcs Somlyó Mária azt is elmondta: a főváros megegyezésre törekszik az Alstom első számú vezetőjével folytatott találkozón, amely június 21-én, kedden délután lesz. Tarlós István főpolgármester korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: arra törekszik, hogy “visszafogott határozottsággal, kulturált tárgyaláson” megállapodjon az Alstom első emberével a szerződés egészéről és további sorsáról. Hozzátette: az az érzése, hogy meg lehet majd egyezni a francia céggel.