Micsoda éjszaka volt

  •  
  •  
  •  

Szombat éjjel különleges járőrszolgálatra indultak az újpesti polgárőrök. A népes csapat ezúttal erősítést is kapott az önkormányzattól.

A személyi állomány ugyanis Wintermantel Zsolttal és kisfiával Benivel bővült, de csatlakozott a csapathoz Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő is.

A szolgálatot az elsötétített Városháza előtt kezdték meg a Föld Órájában.  Eligazítás után mindenki autóba szállt, és elindult a kijelölt területe felé. A rohanó, kapkodó világhoz szokott emberek számára szinte érthetelen a lassú tempó, aztán persze hamar világossá válik, hogy járőrözni, figyelni, ellenőrizni nem lehet sietve. A polgárőrök bizony lassan csordogálnak végig az utcákon.

A megfontoltság első „áldozata” Beni volt, akit a felnőttek monoton mulatsága hamar álomba ringatott. Pedig a vonulás egy gyermek számára elképesztő élményt nyújtott. Villogó, kivilágított, felmatricázott autókkal cirkálni az éjszakai utcákon: fiús kaland. A hatéves lurkót el is varázsolta a civil rendfenntartók világa. 

Kevésbé kalandos azonban a felnőtteknek, akik az izgalmakat inkább bosszúsággal néha szomorúsággal fogadták. Mert rendkívüli esemény nem történt ugyan, de találtak lelógó elektromos kábelt, és elkeserítő szeméthalmot is a Duna-parton, olyan területen, amit éppen egy hete takarítottak ki.

Bár a polgármester ott a helyszínen többször is elmondta, mi is megerősíthetjük: köszönjük a polgárőrök munkáját, valamennyi újpesti nevében.