Miért lassú a metró?

  •  
  •  
  •  

Csütörtökön az üzemkezdettől azt tapasztalhatták az észak-déli metróvonal utasai, hogy a szerelvények a szokásos tempónál jóval lassabban haladnak, hosszabb a menetidőt, a kocsik az állomásokon és az alagútban is ácsorognak.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint egy pályahiba miatt kell számítani csütörtökön és pénteken a „rövid ideig tartó várakozásra”.

Csütörtökön a hajnali ellenőrzés során az Újpest Központnál lévő végállomási kitérőnél a BKV szakemberei olyan pályahibát találtak, ami miatt az M3-as metró szerelvényei a szokásosnál lassabban tudnak csak visszafordulni. A végállomási kitérőben bevezetett 5 km/órás sebességkorlátozás miatt Újpest Központ irányában torlódások alakultak ki, ezért a szerelvények a végállomás előtti megállókban csúcsidőben esetenként rövid ideig, de maximum 2-3 percig várakozhatnak.

A BKK azt ígéri, hogy a vágánykapcsolat cseréjét a BKV szakemberei igyekeznek a szombati üzemkezdetig elvégezni. Az utazási idő a vonal északi szakaszán legfeljebb 5 perccel növekedhet csúcsidőben.