Mikulás a jégen!

  •  
  •  
  •  

Miként beszámoltunk róla, csütörtökön az esti órákban Újpestre is megérkezett a Mikulás, akivel a következő napokban több helyszínen is találkozhatnak a gyerekek. Pénteken délután a Városháza melletti jégpályánál értük utol.

A nagyszakállú kedveli az Újpesti Karácsonyi Vásárt, szívesen vendégeskedik itt a hétvégén. Pénteken 16 órától a Korizz a Mikulással! program keretében a jégpályánál találkozhattak vele az újpestiek. Állandó kísérőivel, egy krampusszal és a rénszarvassal együtt korit húztak és szaloncukrot osztogattak a kicsinyeknek. 

A jégpályán a Mikulás ás kísérői mellett ott volt az Újpest Arca verseny két győztese, Csató Mercédesz és Réti Virág is. A lányoknak nagyon jól ment a korizás, láthatóan nagyon élvezték a téli sportot. Teljesen megtelt a pálya csúszkáló fiatalokkal. Ildikó két gyermekével, Balázzsal és Bencével jött ki nem sokkal négy óra után.

- Ma már járt nálunk a Mikulás, ott hagyta a kis csomagokat az ablakban, de a fiúk nagyon szerették volna élőben is látni, ezért jöttünk ki. Balázs a nagyobb – ő hatéves – igazi nagyfiúként már nem ijedt meg a Mikulástól, de Bence, aki még csak négy, egy kissé elpityeredett, mikor megsimogatta a fejét. A szaloncukor azonban megtette a hatását – mesélt az emlékezetes találkozásról az édesanya, Ildikó. 

Időközben egyre többen érkeztek a pályára, amely szép lassan megtelt. A családias programot hangulatos zene, köztük karácsonyi dalok kísérték, amelyre vidáman rótták a köröket kicsik és nagyobbak.

Aki nem ért rá ma este, az se búsuljon, mert szombaton már reggel 8 órától az újpesti piacon találkozhat ismét a Mikulással, és ezzel még egyáltalán nincs vége a napnak. Délelőtt 11 órától az Ifjúsági Házban például közös fényképezésen vehetnek részt vele az újpesti gyermekek. Vasárnap pedig Mikulás-matiné lesz a Megyeri Klubban. 

G.R.