Milliós drogfogás Újpesten

  •  
  •  
  •  

A megszokottnál nagyobb mennyiségű kábítószert talált a rendőrség egy házkutatás során Újpesten. Terdik Tamás rendőkapitány szerint ritka az olyan nagy mennyiség, amire most bukkantak a kollégák.

Mintegy 5000 darab tablettát és csaknem fél kiló port találtak a kábítószerkereső kutyák egy házkutatás során Újpesten. A fogás piaci értéke 6-8 millió forint körül lehet. Dr. Terdik Tamás őrnagy, újpesti kapitányságvezető kérdésünkre elmondta: a vizsgálatok egyértelműen megállapították, hogy drogról van szó. 

A kapitány szerint ez a mennyiség nagy fogásnak számít, bár van, amikor ennél jóval több drogot találnak, de az esetek többségében ennél kisebb mennyiségre bukkannak.

A rendőrök két embert állítottak elő, akik azóta előzetes letartóztatásba kerültek. Mindketten megtagadták az ügyben a vallomástételt. Terdik közölte, a nyomozás tovább folyik, elsősorban arra kíváncsiak, voltak-e társai a két gyanúsítottnak, illetve, hogy a lefoglalt anyagok külföldről származnak-e, vagy Magyarországon gyártották őket.