Minden a liba körül forgott

  •  
  •  
  •  

Nemrégiben, egy szombati napon gyermekkacajtól volt hangos a Lakkozó Tagóvoda udvara. Nem egyedi eset, hiszen évente kétszer (ősszel és tavasszal) a Családok Napjának programja hagyomány az oviban, amelyet mindig valamilyen esemény köré szervezzük. Most a liba volt a téma, hiszen ilyenkor ősszel a néphagyomány szerint bejönnek az állatok a legelőkről, és az embereknél is a befelé fordulás időszaka kezdődik.

Ezen a napon igazi libákat látni és hallgatni volt lehetőség, hiszen a Márton-nap is közeleg.

Óvodánk pedagógiai programjában fontos helye van a néphagyomány őrzésének, ennek jegyében működött közre egy Pócspetriből érkezett népi együttes. A Petri Pengetősök és a Nyíregyházáról érkezett Guba énekkar szolgáltatta a zenét a táncházhoz.

A büfében libaételeket lehetett kóstolni, ami nagyon jólesett a sok-sok mozgásos versenyjáték után, amelyek az udvaron zajlottak. Volt libaterelgetés és betakarítással kapcsolatos sorverseny.A csoportszobákban különböző technikákkal barkácsolhattak a gyerekek, és mily meglepő, ezek az alkotások is valamilyen kapcsolatban voltak a libákkal.

Programunkon száz család vett részt, ami azt jelenti, hogy körülbelül háromszáz főnek sikerült egy vidám hétvégét biztosítani.

Köszönet a kollégáknak a szervezésért, és a szülőknek, hogy velünk töltötték a hétvégéjüket.

Majzik Ferencné