Minden harmadik újpesti hokis koronavírusos

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) felnőtt jégkorong csapatát hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy a lila-fehérek egyik játékosa koronavírus-fertőzött. A PCR-tesztet a Sportkórház végezte el a Megyeri úton, kilenc hokis mintája pozitív lett – írja honlapján a klub.

A felnőtt keret egyharmada elkapta a COVID-19 vírust, legalábbis az első teszt eredményei ezt mutatták ki. Második teszt most nem készülhetett, mert a helyileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal kéthetes hatósági karantén alá helyezte az egész csapatot, további tesztek csak ennek lejárta után végezhetőek.

Bár az U20-as (junior) keret tagjai nem kerültek hatósági vesztegzár alá, de az UTE vezetése arra kérte a csapat tagjait, hogy két hétre vonuljanak ők is önkéntes karanténba hozzájárulva ezzel a járvány elleni védekezéshez. Tehát a következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorong-élet Újpesten.

A hoki szakosztály vezetése közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, jövő hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések.

, ,