Minden játszóterét felújítja a FŐKERT

  •  
  •  
  •  


A Fővárosi Közgyűlés június 22-i ülésén 60 millió forint többlettámogatást szavazott meg játszótéri eszközök felújítására. A Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (FŐKERT) kezelésében lévő játszótereken található játszóeszközök átalakítása után minden játszótér megfelel majd a megváltozott EU szabványoknak is – közölte a Hírszerzővel a BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.

Az összegből a FŐKERT az összes játszóeszköz felületkezelését, valamint újrafestését elvégzi. Azoknál a hintáknál, ahol az ütéscsillapító gumiburkolatot jelenleg betonszegély keretezi, ott gumiszegélyre cserélik azokat, valamint az összes rúgós játszóeszköz lábtartóját kicserélik, melyek így szintén megfelelnek majd az új szabványnak. Ezeken a munkákon kívül gumiburkolat kiegészítés, homokfeltöltés, a hinták üléscseréje, gyöngykavics feltöltés valamint kisebb szabványosítási feladatokat végeznek el.

Az átalakításokat a FŐKERT már el is kezdte, és várhatóan 2011. november 30-ra az összes játszóeszköz felújításával végeznek. Természetesen, azért hogy a gyerekek a legkevésbé érezzék meg az éppen átalakítás alatt lévő játékok hiányát, a FŐKERT igyekszik minden felújítási feladatot minél hamarabb befejezni, valamint figyelni arra, hogy egy-egy játszótéren lehetőleg kevés játszóeszköz legyen egyszerre lezárva – olvasható a BVK közleményében.