Minden készen áll

  •  
  •  
  •  

Verőfényes napsütés és csípős hideg. Hamarosan itt az igazi tél és a hó is. Már a Városgondnokság is felkészült az évszakváltozásra.

– Ősz végén a legfontosabb feladatunk a lombgyűjtés és a gallyazás, ami a veszélyes ágak eltüntetését jelenti, főként az intézmények területén – mondja Fejér János, a Városgondnokság zöldterületi ágazatvezetője.

– A munka ütemterv szerint halad. Az ősz végi munkálatok mellett már a télre is felkészültünk. Be van készítve az utak takarításához és síkosság-mentesítéséhez szükséges sómennyiség. A traktorok elöl hótoló, hátul sószóró adapterrel lettek felszerelve, hogy szükség esetén azonnal használatba vehessük őket. Az ilyenkor megszokott téli ügyeleti rendszert is beosztottuk már, így ha az időjárás úgy kívánja, bármikor munkába tud állni egy csapat.

A Városgondnoksághoz a Szent István tér, a Király sétány, valamint a zöld területeken, parkokon átvezető utak megtisztítása tartozik. Az úttest és egyéb területek takarítását, síkosság-mentesítését pedig az FKF Zrt. végzi. Nem szabad elfelejteni, hogy a lakóházak, magántulajdonok előtti terület megtisztítása minden esetben az ott élők, tulajdonosok, lakóközösségek feladata.

DV.