Minden korosztály számára ajánlott

  •  
  •  
  •  

Musical fesztivált rendezett a múlt hétvégén a Szép Ernő Színház. Az eddigi zenés előadásaik mellet az új bemutatójukat is eljátszották az Adyban.

Twist Olivér, Valahol Európában, és az új premier, a Koldus és királyfi . Pénteken és szombaton ezeket a musicaleket láthatta a nagyérdemű az Ady Endre Művelődési Központban. Az előadások a Homoktövis Általános Iskolával közösen jöttek létre, így a színészek mellett az iskola tanulói is színpadra léptek. “Három év előadásait szerettük volna összegezni ezen a fesztiválon. A Homoktövis iskola a huszadik évfordulójára csináltuk a Twist Olivért. Szülők és gyerekek egyaránt játszottak benne. A gyerekeim is oda jártak, és én is egy komoly castingon nyertem egy szerepet. Aztán – tekintettel harminc éves profi múltamra – végül én rendeztem az előadást. Majd jött a Valahol Európában, és most a Koldus és királyfi.” – mesélte Szinovál Gyula, színész, rendező, a Szép Ernő Színház vezetője. Jankovics Bernadett és Katalin, testvérek, mindketten a Homoktövis Általános Iskola diákjai, és eddig mindhárom előadásban játszottak. “A próbaidőszak hatalmas élmény volt, megint összeszokott a társaság” – mondták egyetértésben a premier előtt két órával, már jelmezben a gyerekek.

A csapat sztárja, a Non Stop zenekarból ismert Solti Ádám a Koldus és királyfi ban egy gonosz figurát alakít. “Nehéz a szerepem, de nagyon élveztem a próbákat, és a gyerekekkel is szeretek dolgozni. Szerintem jó előadás lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Jöjjenek el, nézzék meg.” – bíztatta az újpesti színházkedvelőket az énekes-színész.

J. M.