Minden újpesti ötletére kíváncsi a Napút

  •  
  •  
  •  

Az országos hírű és terjesztésű Napút folyóirat fél éve Újpesten működik, s ezzel gazdagodott a város szellemi élete. Most meglepetést tervez a szerkesztőség: egy újpesti különszámot készül megjelentetni. Mint Szondi György főszerkesztőtől megtudtuk, a tematikus számon már dolgoznak.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

A Napút mindig tematikus összeállításokkal jelentkezik, eddig 137-tel. Egyik visszatérő témaváltozata valamely magyar város (Kolozsvár, Százhalombatta) vagy budapesti kerület (Budavár, Óbuda) alkotó életének lehetőleg minél teljesebb összefoglalása – a folyóirat rovatszerkezetének szellemében.

Magától értetődőnek tartják, hogy a februárban szeretettel s együttműködőn befogadó Újpest következzék e sorban. Tervezik a múlt értékeinek bemutatását, helytörténeti csemegéket, helyi szerzők irodalmi és tudományos munkáit. Valószínűleg igen érdekes és látványos lesz a nyolc színes oldalon történő újpesti képző-, ipar-, fotó- s népművészek munkáinak közzététele. Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik a jelentős merítésű körkérdésre adandó válaszok csokra. Lesznek színes interjúk, kritikák idevágó könyvekről. A kulturális élet műhelyeiben folyó tevékenységek megismertetését is fontosnak tartják.

Teljes számról van szó: 128 + 8 oldal, a jövő esztendő eleje táján várható, hogy az összefoglaló anyagok együtt legyenek. Gazdag tablót kívánnak nyújtani, sok előzetes konzultációval; szívesen fogadnak tanácsokat, javaslatokat.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}