Mindenki másért örül

  •  
  •  
  •  

Hivatalosan is lezárult a kibővített Bőrfestő Óvoda átadása-átvétele, augusztus közepére pedig az udvar is teljesen elkészül, ahová új játékokat telepít az önkormányzat. A bővítésnek, korszerűsítésnek szülő és óvodavezető más-más okból örül, az alpolgármester pedig azt mondja, minden alkalmat megragadnak a fejlesztésre.

Dr. Molnár Szabolcs visszautalt rá: megragadták az uniós pályázat nyújtotta lehetőségeket, és a bővítés keretén belül korszerűsítés (nyílászárócsere, közművek cseréje, épületszigetelés) is zajlott. 215 gyermekkel többet fogadhat ősztől az óvoda. A hivatalos átadás-átvétel lezárult, a beruházást az udvar rendezésével, játékok telepítésével egészíti ki az önkormányzat.

Babos Józsefné Anikó, az óvoda vezetője nem győzi sorolni az előnyöket:
– Az új épület tágas, világos, ami megfizethetetlen. Bár a rég szárnyban sem kicsik a szobák, itt a nagyobb foglalkoztatók 72 négyzetméteresek, sőt össze is nyithatók – mutat körbe az új épületrészen.

Hozzáteszi, külön örül még a tornaszobának, amelynek a két oldalán két kisebb szertárhelyiség található, emellett minden teremben van vízcsap, a hallássérülteknek szánt egyéni foglalkoztató pedig jóval tágasabb, mint általában az egyéni speciális oktatószobák. Végül, de nem utolsósorban építettek felnőttmosdókat is, ami szülőknek, dolgozóknak egyaránt hatalmas előny.

Feketéné Beer Szilvia gyermeke a régi óvodaszárnyba jár, és a csoportja továbbra is ott marad, ennek ellenére örül, és nagyon fontosnak tartja a bővítést.
– Ezzel a lépéssel az önkormányzat elősegíti és biztosítja, hogy a gyerekek a törvényben előírt koruktól óvodába járhassanak, a bővítés pedig ahhoz is hozzájárul, hogy akár másik körzetből is érkezhessenek ide gyerekek – teszi hozzá.
Az óvoda a jövő héttől ismét megtelik a kicsikkel, az új szárnyat szeptember elejétől vehetik teljesen birtokba.

MOA