Mindenki nyert a Verbényi kupán

  •  
  •  
  •  

A Könyves Kálmán Gimnázium az önkormányzat támogatásával immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Verbényi kosárlabda kupát, melynek helyszínét ezúttal a Szigeti József Utcai Általános Iskola professzionális tornaterme biztosította. A kupát a száz éves gimnázium az iskola egykori tornatanáráról, a ma nyolcvanöt éves Verbényi Józsefről nevezte el.

Az idei kupa december 12-én kezdődött, négy fővárosi iskola: a Veres Pálné Gimnázium, a ferencvárosi Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium, a palotai Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola, valamint a szervező újpesti Könyves Kálmán Gimnázium részvételével. A december 16- án megrendezett döntőre két korosztályban is ugyanazon iskolák csapatai jutottak tovább.

Serdülő lány és ifjúsági lány kategóriában egyaránt a Könyves és a Veres Pálné iskolák csapatai vívták ki a lehetőséget, hogy a végső összecsapáson megmérethessék magukat.

Ádáz küzdelem után serdülő korosztályban első helyezést a Veres Pálné csapata érte el, második a Könyves gimi csapata lett. Ifjúsági korcsoportban viszont a Könyves Gimnázium csapata győzött és második a Veres Pálné Gimnázium csapata lett.

A kupa végén Wintermantel Zsolt egy – egy kosárlabdát adott át a résztvevő iskolák számára. A kupa nyereményeit az Újpesti Városvédő Egyesület és a Könyves Kálmán Gimnázium alapítványa ajánlotta fel.
P.M.