•  
  •  
  •  

Ismét rekordokat döntögetett a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnap szeptember utolsó hétvégéjén. S hogy mindezt mennyire gondolják komolyan a helyiek, mi sem bizonyítja jobban, hogy maga a településrészi önkormányzat elöljárója, Boruzs András is „vérét adta” a rendezvényért.

Évről-évre növekszik az egészséges életvitel minél szélesebb körű megismertetése Káposztásmegyeren. Tavasszal és ősszel a környék legnagyobb tömegrendezvényévé nőtte ki magát 1999 óta a Káposztásmegyeri Egészség és Sportnap. Felsorolni is nehéz a legnagyobb tömeget megmozgató futó- és kerékpáros verseny mellett szereplő egyéb választható sport- és egészségvédelmi programokat. A legnépszerűbbnek bizonyult a csontsűrűség vizsgálat, a vércukor- és vérnyomásmérés, de a több tucatnyi hasonlóan meghatározó és térítésmentes szolgáltatás szinte egész nap vonzotta a látogatókat.
A délelőtt tízkor indított Farkaserdő-kerülő futás és kerékpározás hagyományosan több ezres tömeget vonzott most is: életkorra való tekintet nélkül 3334-en öltötték magukra a versenymezt és teljesítették is tisztességgel a távot. Mindezt a rendezvényt támogató intézmények ajándékaival ismerte el a szervezők nevében Belán Beatrix alpolgármester, valamint Boruzs András elöljáró. A közel egy órán át tartó „díjeső” főnyereményeit, a kerékpárokat Lakatos Ágnes, Hentz Gabriella és Dénes Roland nyerték.
Most első alkalommal, de máris hatalmas érdeklődés mellett zajlott a kerékpáros ügyességi triál-verseny az Újpesti Farkasok Kerékpáros Egyesület szervezésében, amelyre hatvannál több nevezett versenyző mérte össze a tereptudását. Emellett talán a leglátványosabb számok voltak a floorball és női boksz, valljuk be, ritkán kerülnek testközelbe ilyen egzotikus testmozgások.
Némileg komolyabb, de sűrűn látogatott „helyszín” volt a vöröskereszt véradókamionja, ahol több, mint harmincan éltek a karitatív lehetőséggel, köztük Boruzs András elöljáró.
A Szociális és Egészségügyi Intézmény, valamint a Károlyi Sándor Kórház által biztosított orvos-szakmai segítség ezen a napon komoly jelentőséget biztosított. Minden érdeklődő, aki élt a szűrővizsgálatok lehetőségével, pontos szakrendelési beutalót is kapott az esetleges további vizsgálatok lehetőségével.