Mindenkinek más miatt

  •  
  •  
  •  

Kellemes és barátságos lesz az Új Főtér – vélik a megkérdezett újpestiek. Kinek ezért, kinek azért tetszik, de a rendezvényeket és a programokat már mindannyian várják.

Kovács Hajnalka szerint egyre pozitívabbá válik a városrész megítélése:
– Bár Újpest más részén lakom, én is fontosnak tartom a kerület központjának felújítását. Nagyon tetszenek a kis sétányok, tetszik az új burkolat, kellemes látványt nyújtanak a virágok, virágágyások. Elviselhetőnek tartom ezt az átmeneti, félkész állapotot is, hiszen egy ilyen beruházás minden esetben némi felfordulással jár. Azt hiszem, a cél érdekében az itt élők, erre járók tolerálni tudják a jelenlegi munkálatokat. Ha kész lesz a Főtér, Újpest ezen részének rendkívül kellemes, barátságos, igazi közösségi hangulata lesz. Az biztos, a Főtéren megrendezett koncertekre, rendezvényekre én is kilátogatok majd!
 
Kovács István néhány ötletét is megosztotta velünk:
– Nekem nagyon tetszik az, ahogy formálódik a Főtér, már most igazán jól néz ki. Tetszik az új buszmegálló, barátságosabbá vált az egész terület. Remélem, még több fát és padot kihelyeznek majd, nyári estéken nagyon hangulatos lesz kint ülni. A karácsonyi programokon már tapasztalható volt, hogy, milyen erős közösségteremtő ereje volt a felállított színpadnak, biztosan a nyári koncertek is sok embert idevonzanak majd. Fontos Újpest megítélése szempontjából az is, hogy milyen a Főtere. Talán egy új, modern piac, és az új bódésorok hiányoznak az összképből. Bár tudom, az újpestiek nagyon szeretik a régi, megszokott épületeket, én magam azt vallom, hogy egy kerületnek folyamatosan fejlődnie, megújulnia kell.
 
Lukács Ferencné reméli, hogy a Főtér évek múlva is Újpest ékessége marad:
– Nagyon tetszik, hogy szép virágok díszítik a kerületet, tetszik az új Főtér, örülök neki, hogy folyamatosan megújul Újpest. Hallottam, hogy lesznek rendezvények is, talán lesz olyan program köztük, ami az idősebb generációt is érdekelheti. Jó lenne még több pad, hogy akár a piacon vásárlók, akár a nyugdíjasok néha megpihenjenek, és gyönyörködhessenek a szép épületekben, parkokban, virágokban. Sajnos, a szemetelés nagyon zavar, erre kell még megoldást találni, hiszen hiába a szép park, a szép tér, ha nem vigyázunk rá eléggé. Remélem, minden újpesti arra fog törekedni, hogy megőrizze az Új Főterünket a szép, megújult állapotában.