Mindenkire gondolnak a szervezők

  •  
  •  
  •  

A május 28-i Újpesti Családi Nap reggeltől estig tartó programjai megannyi élményt nyújtanak a család minden tagjának a Víztoronynál, íme a kiegészítő programok kínálata.

Kisbabával érkezőknek
A Családi Napon intimitást nyújtó Baba-mama sarok biztosít pihenési , etetési , pelenkázási lehetőséget a mamáknak és babáknak. A Családi Nap jótékonysági eseményeinek fővédnöke, Újpest polgármesterének felesége, Wintermantel Adrienn, a Baba-mama sarok vendége lesz, kisgyermekes anyukaként időzik majd itt. Az anyukák kifogyhatatlan témája a gyermeknevelés, például, hogy mit egyen a baba, s kisgyermekük hol tart a fejlődésben. A mama-körben időző kisgyermekeknek Adrienn asszony meséket is olvas majd.

Tűzoltó legyek vagy katona?
A Családi Napon például az ovisok, kisiskolások eme dilemmája is eldőlhet. A Polgárőrség, a Rendőrség, a Magyar Honvédség szakemberei különleges járműveikkel vonulnak fel bemutatóra.

Fogadj örökbe !
A Rex Alapítvány most sem marad csupán az Állatsziget területén. Kvíz játékokkal játszva tanítják a  gyermekeket a felelős állattartás szabályaira. Kutyák és cicák szintén érkeznek az állatvédő  önkéntesekkel,  szakemberekkel. Az állatokat nemcsak szombaton lehet dédelgetni, örökbefogadási lehetőség is adódik.

Játék, játék, játék
A gyermeknek a legnagyobb ajándék a játék. A Családi Napon ugrálóvárral érkezik a Kölyökpark. Dodgem, gyermek kisvasút, gyermek lánckörhinta, játékokat egybegyűjtő ügyességi centrum. Logikai játékokkal szórakoztat a MagicBox.

Rajziskola
A Családi Nap forgatagában csendes szigetet jelent a Manzart Rajziskola, ahol a gyermekek rajzolhatnak, festhetnek. Az újpesti képzőművészeti alkotóműhely biztosítja a folytatás lehetőségét is.

Sminksuli- menyasszonyoknak is!

A Családi Nap elképzelhetetlen a gyermekek számára arcfestés nélkül. Készüljünk arra: sok királylány, cica, lepke jön majd velünk szemben az újpesti Sminksuli jóvoltából. A Perfekt szépségszalon, a Sminksuli és az Újpesti Sajtó Kft. felajánlása nyomán kisorsolják azt a szerencsés, szeptember 30-ig házasságra lépő újpesti menyasszonyt, aki ruha, smink, avagy frizura alakítás során átváltozhat, és ajándék sminket nyerhet a nagy napra.
Mosolyalbumba való
Az eseménydús napon készíttessen családi fotót! A szervezők postázzák majd Önnek.

Sportsziget
A sportos újpestiek se maradjanak otthon! Kapura rúgás, dekázás, szlalompályán ügyességi játékok, darts, medicinlabda hajítás, grundbirkózás, szellemi vetélkedők és játékok egyaránt várják az újpestieket.
Vízlábnyom a víztoronynál
A Fővárosi Vízművek InfoMobil járműve egy interaktív kiállítást rejt magában. A többfunkciós jármű önálló színpaddal, vízszolgáltatást bemutató kiállítással, számítógépes játékokkal érkezik. A minilaborban védőfelszerelés ölthető, a mikroszkópban például alga tárul elénk. A vízlábnyom játékosan állapítja meg, hány liter víz van a testünkben.