Mindent egy napon?

  •  
  •  
  •  

A szeptember 24-i Egészség és sportnapon, melynek Káposztásmegyer, a Karinthy Frigyes ÁMK, valamint a Kósa Pál sétány ad otthont, sport- és egészségnap, továbbá főzőverseny várja az újpestieket. Reggel 9-kor rajtol az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál idei II., őszi fordulója.

A Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ főépületébe 10.00-16.00 óráig egészségnapra várják az újpestieket. Ízelítő a gazdag programból: vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, testsúly-, és magasságmérés, szakorvos tanácsai különböző betegségekre, érszűkület vizsgálat, csontsűrűség vizsgálat, urológiai PSA és helicobaktérium szűrés, allergiás, légúti betegségek kérdőíves előszűrése, és a sort hosszan folytathatnánk. A programot kiegészíti még több szervezet – például a Családsegítő és Gyermekjóléti, Védőnői Szolgálat, az Őszi Fény Gondozási Központ tanácsadása. A szervezők várják a véradókat is, 9.00-13.00 óráig.

Nem hiányozhat a programból a szabadtéri főzést kedvelők versenye, akik ezúttal káposztából készült ételeket főzhetnek. Előzetesen 20 csapat jelentkezését várják. Azok, akik nem fáradtak el eléggé a sportversenyen, focikupában jeleskedhetnek, vagy indulhatnak az Újpesti Fekvenyomó Bajnokságon, továbbá a családi vetélkedőkön.

Az Egészség és sportnap szervezői: a Káposztásmegyeri Településrész Önkormányzat, a Karinthy Frigyes ÁMK, valamint Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Gyermek, Ifjúsági és Sport Osztálya. Fővédnök: Wintermantel Zsolt polgármester.