„Mindent megteszünk, hogy még erősebb legyen a keretünk”

  •  
  •  
  •  

Zoran Szpisljak boldog új évet kíván minden szurkolónknak, és bemutatja két új játékosunkat

Walesben, közelebbről Cardiffban töltötte, tölti az ünnepeket és készül a 2012-es esztendőre Zoran Szpisljak. Vezetőedzőnk az alábbiakban kíván valamennyi szurkolónknak boldog, sikerekben gazdag új évet – és természetesen beszél az elmúlt napokban igazolt két új játékosról, Fodor Marcellről és Nikon El Maestróról is. A szakember elmondta: szeretné, ha tovább erősödne a keret, és az új játékosok a tervei szerint legkésőbb január 16-tól együtt készülnének a csapattal a telki edzőtáborban.

Zoran Szpisljak:
– Ezúton is szeretnék boldog újévet kívánni minden szurkolónknak és támogatónknak! A klub nevében köszönöm a támogatásukat, és azon dolgozunk, hogy a jövőben még sikeresebbek legyünk.
 
Vezetőedzőnk szerint eddigi igazolásaink jól sikerültek, mert Fodor Marcell személyében egy több poszton bevethető játékost, Nikon El Maestro személyében pedig egy óriási tehetséget igazolt az Újpest FC.
– Nagyon örülök, hogy sikerült Marcellt Újpestre hoznunk. Azt gondolom, sokat tud majd segíteni a csapatnak, ilyen típusú futballistára volt szükségünk. Tudom mire képes, elsősorban bal oldali védőként, de középső védőként és középpályásként is számíthatunk rá. A magyar bajnokság egyik leggyorsabb játékosa, vele mindenképpen erősödik a védelmünk. Nagyon sikeres éveket töltött Debrecenben, komoly tapasztalatot szerzett nemzetközi szinten is, és nagyon motivált, hogy az Újpesttel is eredményes legyen. Szeretne bizonyítani, hiszen korábban már játszott Újpesten, de akkor, nagyon fiatal játékosként nem sikerült kiharcolnia magának a lehetőséget.
 
Nikont, a 18 esztendős támadó középpályást Zoran Szpisljak évek óta ismeri, és azt gondolja, hogy Nikon nagy értéke lesz az Újpestnek.
– Nyolc éves kora óta figyelem, követem Nikon pályafutását. Azóta tartom a családdal a kapcsolatot, mert azt gondolom, hogy rendkívüli potenciál rejlik benne, és nagy értéke lesz az Újpestnek. Tudom, hogy a magyarországi média felkapta az ügyet, amely miatt el kellett jönnie előző klubjától. Amikor tárgyaltunk vele, téma volt ez az eset is. Nikon azóta belátta, hogy hibázott, és azt is, hogy nem volt vicces, amit elkövetett, hiába gondolta ezt hónapokkal ezelőtt. Az osztrák klub jól tette, hogy megbüntette, hiszen egy ilyen ügy mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy megadjuk neki a második esélyt, már csak azért is, mert egy fiatal embert nem lehet egy ilyen butaság miatt elítélni. Nikon nagyon elhivatott, már csak a futballra koncentrál, és nagyon keményen dolgozik, hogy felépítse karrierjét és minél sikeresebb legyen. A teljesítménye miatt kell majd megítélnünk, és nem egy hibája miatt, amelyet tizenhét évesen követett el.
 
Vezetőedzőnk továbbra is azon dolgozik, hogy a keret még erősebb legyen:
– Keresünk még játékosokat, és mindent megteszünk azért, hogy erősebb legyen a keretünk. Van még időnk, de azt szeretném, ha a január 16-án kezdődő telki edzőtáborban már minden új futballista együtt edzhessen a csapattal.

(ujpestfc.hu)