Mintaértékű ellátás a Nyár utcában

  •  
  •  
  •  

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői delegációja tett látogatást a Nyár utcai mentálhigiénés gondozóban, amely intézményt az országban és a fővárosban működő más kórházak és gondozók közül választották ki.

Országjárása során a WHO delegációja fővárosi és vidéki kórházakat, valamint pszichiátriai gondozókat tekintett meg március végén, több napon át. Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet alá tartozó, országosan is ismertté vált Nyár utcai mentálhigiénés gondozóban az ott zajló magas színvonalú munkáról, terápiás rendszerről, szemléletről, valamint az egészségügyi és szociális hálózatról tájékozódtak a szakemberek. Az országjáró látogatások célja, hogy a megszerzett szakmai információkat a kormányzat felé továbbítsák, a tapasztalatokat értékeljék, valamint javaslatot tegyenek a járóbeteg-ellátás esetleges javítására, bővítésére.
Dr. Erdélyi Kálmán gondozóvezető főorvos a szakmai idegenvezetést angol nyelvű prezentációval egészítette ki, amit nagyra értékeltek a megjelentek. A főorvos szerint a pozitív élmények és az itt gyűjtött szakmai tapasztalatok lényeges információtöbblettel szolgálnak a delegáció részére, nem utolsósorban pedig bízik abban, hogy a járóbeteg-szakellátás és gondozói ellátás továbbfejlesztése terén újpesti és országos szinten is segítséget nyújtottak.

Kép és szöveg: M. Orbán A.