Mit rejt az állatkert?

  •  
  •  
  •  

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be, amelyek csatlakoztak az ÚjpestKártya programhoz. Folyamatos kedvezményekkel várják a kártyatulajdonosokat, tovább öregbítve az újpesti közösségépítés jó hírét.

Egy hely, ahol felnőtt és gyerek ugyanolyan jól érzi magát. Megérkezünk, jegyet veszünk, aztán egy teljes napig járkálunk körbe- körbe, mindig valami újat fedezve fel. Ilyen az állatkert varázsa. Hogyan kapcsolódik mindez Újpesthez?

Totyorászó pingvinek és fóka létükre meglepően kecsesen úszkáló állatok. Amerre megyünk, mindenhol van valami aranyos, cuki vagy éppen megdöbbentő. Ide-oda kapkodjuk a fejünket, majd megéhezünk. Mert az állatkert egy ilyen hely, mindig megéhezünk. Van egy büfé, a Fácán Terasz, ha hot-dogra, hamburgerre vágyunk, ne is menjünk tovább, különösen akkor, ha ÚjpestKártyánk is nálunk van. A büfé vezetője, Pethe Éva – vagy ahogy az állatkertben már évtizedek óta emlegetik: „Éva néni” – Újpesten lakik, és az elsők között csatlakozott az ÚjpestKártya programhoz.
– Újpesten odafigyelnek arra, hogy mindenki jól érezze magát. Fontos, hogy szépítsük a környezetünket, hogy segítsük egymást, és mindenki mondja el a véleményét – meséli Éva néni. – Az ÚjpestKártya kölcsönösen jó mindenkinek. Vásárlóinkkal olyan bizalmat építhetünk ki, ami manapság egyre ritkább. Az állatkertben különösen jól jön a kedvezmény, hiszen ez nem egy olcsó program, viszont minden gyermek és felnőtt nagyon szereti.
Pethe Éva újpesti lakosként és vállalkozóként is az ÚjpestKártya előnyeit hangsúlyozza, kedvező jövőt jósol a kezdeményezésnek.
– Hosszabb távon nagyon kifizetődő dolog lesz ez mindenkinek. Újpestiként én is figyelek arra, hogy kedvezményes helyen vásároljak. Sokat járok a Templom utcai orosz cukrászdába és a Vadász Kamrájába is. Mindenhol nagyon jó minőségű árut kapok.

A kártyatulajdonosok a menük árából 10% kedvezményt kapnak. Választék pedig van bőven.

D.V.