Mit várnak a hétvégi derbitől a legendák?

  •  
  •  
  •  

Két igazi legendát, a volt újpesti játékost, Dunai II Antalt és a Ferencváros egykori csatáridolját, Fenyvesi Mátét kérdeztük a vasárnapi fővárosi rangadó esélyeiről.

“Elsősorban sportszerű, jó iramú meccset várok” – mondta a FourFourTwo.hu-nak Dunai Antal olimpiai bajnok, aki 326 NB I-es meccsen viselte a lila-fehérek mezét. – Sajnos olyan színvonalas, technikás játékot nem várok, mint a mi időnkben volt, de hát azok az idők már elmúltak, ma már talán a saját szurkolóik sem tudják elmondani kedvenc csapatuk csatársorát, míg aki a mi időnkben járt meccsre, ma is fejből fújja a felállást. Ezen a mérkőzésen vasárnap szerintem apróságok fognak dönteni, és tudjuk, hogy nem mindig a jobbik csapat nyer. Nem kezdte jól a bajnokságot az Újpest, három meccs után csak egy pontja van, de egy ilyen rangadón nem ez a lényeg, nem a pillanatnyi forma dönt, meg egyébként a Fradi sem szárnyal. A hazai pálya most az Újpesttel lesz, ennek is gyakran jelentősége van a rangadón. Én abban bízom, hogy a futballé lesz a főszerep, a nézők a játékkal fognak foglalkozni és nem egymással. Nagyon ráférne már a magyar futballra, hogy ismét megerősödjenek a fővárosi csapatok, nekem nagyon szokatlan, hogy fejjel lefelé kell nézni a tabellát…Ha százalékosan tippelnem kellene, azt mondanám, ezen a meccsen ötvenegy százalék esélye az Újpestnek van a győzelemre, a Fradinak negyvenkilenc.”

Másként látja ezt az Eb-bronzérmes Fenyvesi Máté, aki 343 meccsen játszott a bajnokságban a Fradi sikereiért:

“Két százalékkal több esélyt adok a Fradinak ezen a meccsen, mint az Újpestnek, hiszen természetesen mindig Fradi-győzelmet várok. Most úgy néz ki, a nyáron kicsit megerősödött a Fradi kerete, és bár az újpestiek is erősítettek, egyelőre ez nem igazán látszik. Az Újpest lesz hazai pályán, de bízom benne, hogy a Fradi így is támadni fog, és a csatáraink lesznek a főszereplők a meccsen.”