Módosul a 914-es busz útvonala

  •  
  •  
  •  

Újpest önkormányzatának kezdeményezésére módosul a 914-es éjszakai autóbuszjárat útvonala és két új megálló is létesül. A szakmai indoklás szerint a változtatásoknak köszönhetően az újpesti lakótelep SZTK felőli oldalának kiszolgálása javul. A BKK szeptember 12-ig várja az észrevételeket.

A módosítás szerint a 914-es járat nem a Kiss Ernő utcánál, hanem a Szakorvosi Rendelőnél kanyarodik balra, és a Szent Imre utcán keresztül éri el a Leiningen Károly utcát. A változatlan üzemidőben és követéssel közlekedő járat két új megállót is kap. Tekintettel arra, hogy csak az SZTK-nál fordul balra, a villamosok Corvin utcai megállójában és a Szakorvosi Rendelőnél is megáll, utóbbi leszállóhelynél viszont egyelőre nem a villamosmegállóban, hanem a balkanyar után, az SZTK épülete előtt történik majd az utascsere.

Bár a menetidő mintegy két perccel növekedik, egyetlen korábbi megálló sem szűnik meg. A szakemberek szerint a változtatás előnye, hogy az útvonal-módosítással az újpesti lakótelep Görgey utcai oldalán élők hamarabb, gyaloglás nélkül érhetnek haza és gyorsabban érhetik el a belvárost. A módosításokat szeptember 12-éig lehet véleményezni, az észrevételeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az első három hónap forgalmi adataival együtt értékeli majd.

MOA