Mohamed Aida győzelemmel tért vissza a pástra

  •  
  •  
  •  


Második gyermekének megszületése után gyorsan visszatért a vívóterembe Mohamed Aida. Az UTE világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívója hamar utolérte magát és társait, bizonyítja ezt, hogy a grazi nemzetközi versenyen, ahol hat nemzet harmincegy versenyzője mérte össze tudását, nem talált legyőzőre. Aranyéremmel térhetett haza Ausztriából.

– Négy hónappal ezelőtt született meg második kislányom, Leila – mondta a bajnoknő. – Alig két hete kezdtem el aktívan edzeni, a hétvégén volt is egy kisebb versenyem, amolyan erőpróba, hogy megnézzük, hogyan bírom. Mit mondjak, jól bírtam, nyertem. 
– Akkor most teljes mellszélességgel következnek az edzések?
– Pontos napirend szerint élem az életem. A gyerekek, az edzések és a versenyek is beleférnek az időmbe. Szerencsére kapok segítséget. Szóval, edzőmmel, Solti Antallal azon vagyunk, hogy a közeledő magyar válogatóversenyre jól felkészüljek, és utána a nemzetközi, illetve a világkupaversenyeken már számoljanak velem. És ne felejtsük el a decemberi magyar bajnokságot, ahol éremmel szeretném megörvendeztetni az újpesti szurkolókat.
Aida tizenhét évesen, világbajnoki ezüstéremmel robbant be a nemzetközi mezőnybe, és nem adta fel, hogy a 2016-os riói olimpiára kijusson, amely a hatodik ötkarikás játékok lenne az életében.
GG