Mohamed Aida jószolgálati nagykövet

  •  
  •  
  •  

Átérzi a ritka betegségekben szenvedők sorsát, s minden tőle telhetőt megtesz értük Mohamed Aida, az UTE olimpikon vívója. Az Európa-bajnok, vb-bronzérmes tőrvívó a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége jószolgálati nagyköveteként próbál segíteni.

Átérzi a ritka betegségekben szenvedők sorsát, s minden tőle telhetőt megtesz értük Mohamed Aida, az UTE olimpikon vívója. Az Európa-bajnok, vb-bronzérmes tőrvívó a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége jószolgálati nagyköveteként próbál segíteni. Nem véletlen, hogy érzékeny a témára, hiszen a kislánya, Olívia (6) Williams-szindrómával született, s társai sorsát is szívén viseli a sportolónő.

– Mintegy 7000 ritka betegséget diagnosztizáltak eddig, s ezek Magyarországon nagyjából 600 0000 embert érintenek. Több mint a felük kisgyermek, így nagyon sokunknak fontos ez a témakör – hívta fel a figyelmet Mohamed Aida.

A riói olimpiai részvételért küzdő vívó évek óta tagja a szervezetnek, s nem tagadja, rengeteg segítséget és tanácsot kapott, hogyan tud mindent megtenni gyermeke gyógyulása érdekében.
– A nagyobbik lányom Williams-szindrómával született, az idegrendszere lassabban fejlődik. A levegővétellel és az evéssel kapcsolatos mozgások összehangolása jelentett neki problémát a világra jötte után. Emiatt sokat voltunk kórházban, és rendszeresen megyünk kontrollra manapság is – árulta el Aida, jelezve, egy ritka betegség kezelése nagyon sok erőfeszítéssel jár.

– Az elmúlt időszakban rengeteget javult Olívia állapota minden téren, s ez annak is köszönhető, hogy megfelelő szakemberek foglalkoznak vele – tette hozzá. – Ez nekem is sok pluszelfoglaltságot ad, vannak napok, amikor a két edzés között folyamatosan valamilyen programon veszünk részt vele. Az édesanyám is segít, így a gyerekek mellett a sportkarrieremre is tudok koncentrálni.

forrás: blikk.hu/g