MOL Liga: nem sikerült átmentenie erdélyi formáját az Újpestnek

  •  
  •  
  •  

A MOL Liga pénteki játéknapján az újpesti drukkerek azzal a reménnyel látogattak ki a Megyeri úti arénába, hogy kedvenceik ott folytatják, ahol a legutóbbi fordulóban abbahagyták. A lila-fehérek ugyanis az óév utolsó napjaiban kiváló formát mutattak, legyőzték a HSC-t és csak szoros meccsen kaptak ki a Brassótól. Ezúttal a Miskolc volt az ellenfél, ám a Macik végül túl nagy falatnak bizonyultak.

Az óév utolsó két fordulójában kiváló formát mutató Újpest látta vendégül a szintén nagy formában lévő Miskolc együttesét a MOL Liga pénteki játéknapján. Az újpestiek önbizalommal telve várhatták a találkozót, hiszen a HSC Csíkszereda ellen december 29-én megszerezték idei első rendes játékidős győzelmüket, míg a Brassótól csak nagyon kiélezett csatában kaptak ki Ancsin János tanítványai. Persze a Miskolc is jó formában érkezett a fővárosba, legutóbbi hét meccsükből csupán kettőt veszítettek el, mindkettőt a DAB ellen.
A pénteki találkozón jól kezdett az Újpest, a hazaiak odafigyeltek a védekezésre és a támadásban sem maradtak el ellenfelüktől. Minden jól ment egészen a 9. percig, amikor is Pleszkán egy védésnél kicsit kisodródott, a kesztyűjéből kicsorgó korongot pedig Szilágyi pöckölte az üresen álló kapuba. Öt perc elteltével már kettő volt a vendégek előnye, egy újpesti korongvesztést követően Popovics passzából Tóth volt eredményes. A Miskolc lendülete megmaradt a második harmadra is, Hegyi Ádám szolgálta ki Ládát, aki emberelőnyben játszva belőtte a harmadik vendég találatot, majd a harmad végén szintén előnyben Metcalfe volt eredményes. Az utolsó játékrészben már nem született gól, a Miskolc így 4-0-ra nyert, de az eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzésen történteket, nem volt ennyire egyszerű dolga a Maciknak, ezt Bob Dever is elismerte.
”Nagyon örülök a győzelemnek. Egyáltalán nem volt könnyű meccs, meg kellett dolgozni még a helyzetek kidolgozásáért is, ám végül sikerült felülkerekednünk az egyébként jól játszó Újpesten. Duschek jól védett, a shutout mindig nagy teljesítmény” – értékelte a mérkőzést és egyben dicsérte kapusát a miskolciak szakvezetője.
Ancsin János sem volt annyira elkeseredve, érzése szerint a gond az volt, hogy az elején “elaludtak” a játékosai.
”Kitűnő iramú mérkőzésen az elején bealudtunk, és az így megszerzett előnyét a Miskolc már végig megőrizte.” – mondta kollégájához hasonlóan a Jégkorongblognak az újpesti szakember.
A két csapat hétfőn ismét megmérkőzik egymással, ám a Miskolcra vasárnap még vár egy Csíkszereda elleni rangadó, amelyből talán az Újpest profitálhat majd, hiszen ők nem lépnek jégre a hétvége utolsó napján.

molcsapat.hu