Mosolyogni tessék!

  •  
  •  
  •  

Két műszakban fotózkodhatnak az újpesti gyermekek szombaton az Ifjúsági Házban a Mikulással, így nagy a jövés-menés az épületben. A délelőtti időpontra regisztrálók folyamatosan érkeztek már jóval 11 óra előtt.

A gyerkőcök  ünneplőben, szép ruhában, kiváltképp a lányok pedig szép frizurával. A nagyszakállú nagy szeretettel nézett a gyermekseregre, két vidám krampusz pedig bátorította és felvidította a kicsiket. Az Ifjúsági Ház színháztermében meleget árasztó kandalló teremtett békés hangulatot és jóleső meleget. Nem csoda, hogy ide telepedett le míves karosszékébe a Mikulás. Hatalmas fonott kosárban szaloncukrot helyeztek el, amelyből a gyermekek kaptak a Mikulástól egy-egy szemet.  

Nem is kellett sokat bátorítani a jelentkezőket, elsőként a másodikos Tószegi Alexa és barátnője, Zsófi kucorodott a Mikulás ölébe. A kép pillanatok alatt elkészült, a Mikulás pedig néhány szót váltott a kislányokkal és szaloncukrot is megkapták.

– Zselés – mondta elégedetten Alexa, hiszen az édesség nem maradt sokáig bontatlanul.  Mint megtudtuk, Alexa tavaly is eljött a fényképezésre, és nem szeretett volna lemaradni most sem erről a  lehetőségről:

– Otthon is megtaláltam a Mikulás nyomát, pénteken reggel amikor felébredtem (Anyukája hozzátette, az izgalom okán már reggel háromnegyed hatkor kipattant a kislány szeme és sietett az ablakhoz), de akkor nem láttam a Mikulást, csak az ajándékot találtam meg. Álmomban jött. 

Arra a kérdésre, hogy mit kérdezett tőlünk a nagyszakállú,  Alexa és Zsófi együtt sorolta: hogy általában jók voltunk-e, szorgalmasak vagyunk-e az iskolában? Erre természetesen igennel feletek mindketten.

A fotózáson karon ülők és épp totyogók is voltak, akik kerekre nyílt szemmel méregették a hófehér szakállú, szemüveges vendéget. Volt akinél eltört a mécses, de az anyukák, apukák a Télapóval együtt megvigasztalták a kicsiket. A többség azonban bátran lépett a kedves vendég  és a fényképezőgép lencséje elé.

A fotózás ma délután is folytatódik, sőt a nagy számú jelentkezésre tekintettel a Mikulás jövő héten szombaton is tiszteletét teszi, hogy további gyermeksereggel találkozzon egy-egy fénykép erejéig.

Angyalka göndör hajjal, tortapapír szoknyával

Az Ifjúsági Házban a babaszínházzal és a Mikulás fotózással egy időben a szokásos szombati kézművesfoglalkozás folyt. Tóthné Ruzsinszky Ilona népművelő jó előre előkészítette a hozzávalókat. Hungarocell labdákat, hurkapálcát, tortapapírt, festéket, ragasztót, arany fonalat és sok hasznos kelléket. Az ügyes kis kezek aranyhajú, csipkeszoknyás mosolygó angyalkákat készítettek. 

Az ovis Noémi a nagymamával érkezett, szívesen szorgoskodott. –Szeretem ezeket a foglalkozásokat én is, mondta Marcsi, a nagyi, hiszen annyi ötletet kapunk! 

Volt is forgalom Ilona asztalánál, ahol a mamák, nagyik mellett apukákat is láttunk.

B. K.