Mozgalmas volt a hétfő délután Újpesten

  •  
  •  
  •  

Néhány perc alatt óriási dugó alakult ki a hétfő délutáni csúcsforgalomban egy metrópótló busz és egy baleset miatt Újpest belvárosában.

Először füst volt a 3-as metrón. Az egyik szerelvény az újpesti végállomáson hibásodott meg. Emiatt órákig nem járt a metró, helyette buszokkal szállították az utasokat az Árpád híd és Újpest-Városkapu között. A BKV közlése szerint műszaki hiba történt, tűz nem volt csak füst.

Az egyik metrópótló busz azonban néhány perc alatt óriási káoszt okozott Újpest központjában. A zsúfolt csuklós busz nem tudott visszafordulni a városháza előtt – gyakorlatilag L alakban elakadt, onnan se előre, se hátra nem tudott mozdulni. Így az autósok és a villamosok sem tudtak közlekedni a befelé vezető oldalon. A busz végül forgalomirányítók segítségével tudott elindulni, de csak miután leszállították az utasokat.

Közben néhány méterrel odébb, a Lőrinc utcánál elsodort egy autós egy gyalogost épp a síneken. Így a villamosforgalom a másik irányba bénult meg – körülbelül egy órán át nem jártak szerelvények.