Mozgássérültek klubja Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Ünnepélyes keretek között, Nagy István alpolgármester részvételével szeptember 12-én megnyílt a Káposztásmegyeri Mozgássérült Klub.

A Lóverseny téri Közösségi Házban hosszú évekkel ezelőtt már működött egy, a mozgássérültek érdekeit képviselő egyesület. Újpest Önkormányzatának támogatásával ezt a korábbi klubot keltette most életre Zana Anita klubvezető.
– A klub a budapesti egyesület újpesti tagcsoportjához kapcsolódva jött létre – mondja Zana Anita. – A Káposztásmegyeren élő mozgássérülteknek gondot okoz eljutni még az Ady Endre Művelődési Házba is, ezért szorgalmaztuk ennek a klubnak az újraélesztését. Az érdekképviselet mellett fontos célunk, hogy minél több programra eljussanak azok is, akik mozgásukban korlátozva vannak. Egy kirándulás, egy színházlátogatás, mind-mind nehézségekkel jár. Ezen a helyzeten igyekszünk könnyíteni, ehhez sok segítséget kapunk az önkormányzattól is, például a civilszervezetek számára kiírt pályázatokon elnyert összeggel is támogatáshoz jutunk.
A klub minden hónapban különböző programokkal várja régi és új tagjait, támogatóit. Október 4-én a József Attila Színházba látogatnak, november 14-én 15 órától a karácsonyi ünnepekre készülődhet, aki a klub otthonába, a Lóverseny téri Közösségi Házba látogat. December 16-án 15 órától szintén a közösségi házban karácsonyi ünnepséget rendeznek.
A klub szeretettel vár minden érdeklődőt. Jelentkezni a 06-70 328-4232-es, illetve a 781-6937-es telefonszámon lehet, hétköznap 18 és 19 óra között.

D.V.