•  
  •  
  •  

Minőségi könyvek 300 Ft-ért, közhasznú könyvterjesztés, mozgó könyvek. Ezeket a feliratokat látjuk a Városháza mellett, egy zsúfolásig telt könyvekkel teli szekéren. Az új kezdeményezés célja, hogy bárki bármikor beleolvashasson egy könyvbe, nézelődjön, informálódjon. Nem kötelező vásárolni, olvasni is lehet helyben.

„Az utcakönyvtár helyébe lépett most ez a könyvszekér, mely állandó nyitvatartással, válogatott könyvekkel várja az olvasni vágyókat” – mondta el lapunknak Németh Edit önkormányzati képviselő, a Közművelődési és Oktatási Bizottság elnöke, aki korábbi a Tégy egy könyvet, végy egy könyvet akció megalkotója volt.

„Veress Márton álmodta meg az utcai iskolát. Tanított magyart és történelmet, régiségekkel foglalkozott, és több mint két éve úgy gondolta, lehetőséget teremt a gyerekeknek például, hogy többet olvashassanak. A Mozgó Könyvek célja csökkenteni az analfabetizmust és elérhetővé tenni a tudást minden korosztály számára” – mesélte Szabó Augusztina, akivel az újpestiek minden nap találkozhatnak a Károlyi parkban. Augusztinától azt is megtudtuk, hogy az első kocsit Jókai Anna nyitotta meg Kőbányán, több mint két éve, majd azóta ez már a nyolcadik szekér. Mindegyiknek saját neve van. Az újpestinek Böbe.

VG