Műhelysorozat indult az ifjúsági referenseknek

  •  
  •  
  •  

Szakmai műhelysorozatot indított el a Diákközéletért Alapítvány az ifjúsági referensek számára. Az első találkozónak Újpest, a Polgármesteri Hivatal adott otthont, február 29-én.

A közép-magyarországi régióban dolgozó ifjúsági szakemberek számára szervezett találkozót a Diákközéletért Alapítvány, valamint a Budapesti Kerületi Koordinációs Értekezlet. A rendezvény –melynek Wintermantel Zsolt meghívására Újpest adhatott otthont– fő célja egyrészt a jelenlegi helyzetkép kialakítása az ifjúsági rendszerről, másrészt a meglévő tapasztalatok egymással való megosztása volt.

– Többről van szó, mint gyermekvédelemről, oktatásról, vagy szociális ügyekről. Ezeknek a közös nevezőjéről van szó. Az ifjúságról, azaz, hogy egy önkormányzat, egy helyi hatalom hogyan tud szóba állni a fiatalokkal, hogyan tud segíteni a problémáik felismerésében, megoldásában. Az ifjúsági referenseknek az elsődleges feladata ebben a körben az, hogy helyzetbe hozza a döntéshozókat ezzel kapcsolatosan- mondta el dr. Jásper András, a Diákközéletért Alapítvány elnöke.

Újpest Önkormányzata nevében dr. Molnár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Bevezetőjében hangsúlyozta, kiemelt helyen kell, hogy szerepeljen a jövendő nemzedékével  való foglalkozás. A városvezetés ezt szem előtt tartva igyekszik támogatni, és forrásokat biztosítani az ifjúság számára.

– Az önkormányzat régóta, többféle szinten és többféle formában segíti az ifjúságot. Akár úgy, hogy a tanulmányaik elvégzésében nyújt a kötelező nevelési-oktatási feladatokon túl segítséget például tankönyvtámogatással. Segíti az intézményi, iskolai rendezvények, táborok, szabadidős programok létrejöttét, a kiemelkedő eredményt elérő tanulók és gyermekek számára egy sokrétű és sok elemből álló ösztöndíj és támogatás lehetőséget biztosít– foglalta össze az alpolgármester.

A műhelysorozat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.

(antosa)