Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

  •  
  •  
  •  

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét – közölte az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-vel.

Elismételte azt is, amit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken mondott:

két és fél millióan regisztráltak az oltásra és azt szeretnék, hogy ők húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkaphassák.

A tisztifőorvos szerint minden adat a koronavírus-járvány nagyon intenzív terjedését mutatja, a fertőzöttek és az elhunytak számában is jelentős emelkedés tapasztalható. Ezt a harmadik hullámot az új, fertőzőképesebb vírus-variációk okozzák. Müller szerint “már nem vagyunk fegyvertelenek”, Magyarországon ötféle oltás is rendelkezésre áll.

A tisztifőorvos újra javasolta, hogy

a járvány elleni védekezést irányítók – így például Orbán Viktor miniszterelnök – feltétlenül kapják meg a védőoltást.

Orbán a héten maga is erről beszélt, amikor kijelentette: a kínai vakcina ad neki reményt arra nézve, hogy “a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek”. Hogy kik a védekezés irányítói, arról csak találgatni lehet, de a jelek szerint

az Orbán-kabinet tagjairól, valamint az operatív törzsről lehet szó, mivel az egészségügyi dolgozók már megkapták a védőoltást.

Müller szombaton úgy fogalmazott: a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Hangsúlyozta továbbá, hogy a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme szerinte elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal.

, , , , ,