Munkában az újpesti rendőrök

  •  
  •  
  •  

Táskalopás, garázdaság, fosztogatás, rablás – mindegyik elkövető rendőrkézre került.

Táskát rabolt, de feladta magát
Egy parkoló robogó csomagtartójáról lopott el egy táskát a benne lévő iratokkal együtt egy 34 éves férfi a Baross utcában szeptember 9-én délután. A sértett a jármű közelében volt és megpróbálta visszaszerezni a táskát, de a gyanúsított ráütött a kezére, ezért elengedte azt. A férfi beugrott a robogó mellett álló autóba, amellyel társa azonnal elindult, így elmenekültek a helyszínről.
Az újpesti rendőrök felhívást tettek közzé a rendőrség hivatalos honlapján, aminek hatására az elkövető másnap feladta magát, jogi képviselője kíséretében érkezett az újpesti kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Rablás miatt kell felelnie.

Az utcán verték meg, de elkapták őket
Az UTE-Ferencváros labdarúgó mérkőzést biztosító rendőrök vették észre, hogy a Szusza Ferenc Stadion felé vezető Váci úton két férfi egy földön fekvőt bántalmaz. Az egyenruhások rögtön elfogták a két bántalmazót, akik még egy sörözőben szólalkoztak össze áldozatukkal. A sértett a további konfliktus elkerülése érdekében távozott a sörözőből, de a két férfi utánament, és ekkor kezdték bántalmazni. A 20 és 25 éves fiataloknak garázdaság miatt kell felelniük.

Még a környéken elkapták a fosztogatókat
Az Árpád úton fosztott ki három férfi egy másik védekezésre képtelent szeptember 12-én késő este. Az áldozat farzsebéből a pénztárcáját, feje alól pedig a hátizsákját vitték el, azonban a térfigyelők rögzítették az esetet. A rendőrök azonnal észlelték a történteket, járőrt küldtek a helyszínre és mindhárom elkövetőt elkapták a közelben. A 19, 22 és 38 éves férfiak beismerték tettüket, kifosztás miatt indult ellenük eljárás.

A kameraközpontból látták a rablást
A rendőrségi kameraszoba monitorjain észlelték a rendőrök, hogy Újpest Központ aluljáróban egy nő és egy fiú a telefonfülkénél tartózkodó idősebb férfit a falhoz szorítja, majd egyikük a nadrágzsebéből kiveszi a pénztárcáját. A sértett megpróbálta visszaszerezni, ekkor a fiú ellökte, majd társával a villamosmegálló felé távozott. A kiérkező járőrök a személyleírás alapján felismerték, majd igazoltatták a megállóban várakozó nőt és a társaságában lévő fiút. Rablás miatt hallgatták ki őket.

moa