Munkatársunk, Emese

  •  
  •  
  •  

Kollégánk, Móra Emese, az Újpesti Sajtó Kft. munkatársa elnyerte a Hungaropack Student Csomagolástervezési Diákverseny egyik idei díját. Diplomamunkájával pályázott, amelynek témája az újpesti önkormányzat babaköszöntő csomagjának 2014-es dizájnja volt.

November 20-án, A csomagolószerek környezetvédelmi termékdíja címmel megrendezett konferenciát követően osztották ki a Syma –csarnokban a Hungaropack Student Csomagolástervezési Diákverseny idei díjait az arra érdemeseknek. Móra Emese, aki idén diplomázott formatervező mérnökként az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának iparitermék- és formatervező mérnöki szakán, diplomamunkájával indult a pályázaton. (Korábban a Babits Mihály Gimnázium tanulója volt. A szerk.)

A fiatal szakember még tavasszal kapott felkérést, hogy az újpesti önkormányzat számára tervezze meg az újszülöttek családjainak adott babakelengye 2014-től megújuló csomagját. Ebből készítette el diplomamunkáját, majd beadta a pályázatra, és elnyerte vele az egyik fődíjat.

– A szakmai zsűri elismerését azzal érdemeltem ki, hogy tervem a csomagolástervezés minden fontos szempontjának megfelelt. Emellett az is tetszést aratott, hogy a csomag kettős funkciót is ellát: védi a belecsomagolt babakelengyét, másrészt babaházzá alakítható – mondja Móra Emese.

A döntnökök azt is figyelembe vették, hogy egyedi, jellegzetes, környezetbarát és újrahasznosítható, ráadásul könnyű, könnyen kezelhető és marketingeszközként is kiválóan működő csomagot tervezett.
– Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem ezt a csomagolástervezők által jól ismert, jelentős országos díjat. Igen komoly lépcsőfok ez a szakmában – fűzi hozzá Emese, akinek munkáival minden bizonnyal többször találkozhatnak majd az újpestiek.

Lehetőség a bemutatkozásra

A Hungaropack Student Csomagolástervezési Diákverseny szervezője a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ). A verseny célja: a hazai felsőoktatási intézmények szakirányú képzésében részt vevő hallgatók számára lehetőséget teremteni csomagolási terveiknek, ötleteiknek, megvalósult munkáiknak a megmérettetésére, a legjobbak elismerésére és nyilvános bemutatására. A pályázók a tanulmányi idejük alatt született ötleteikkel, új csomagolószerekkel, illetve csomagolási megoldásokkal indulhatnak a pályázaton.

G.R.