•  
  •  
  •  

Másfél óra alatt gazdára talált hatezer muskátli ma délelőtt a városközponti Petőfi utcában lévő, bekerített parkolóban.

A muskátli osztás ma délután 14.30-kor Káposztásmegyeren folytatódik a Bőröndös utcai szabad területen. A szervezők kérik: legyen golyóstoll az érkezőknél az adminisztrációs teendők miatt.

Az ajándékba átadott virágok az erkélyeken, az ablakokban és a kertekben minden bizonnyal hozzájárulnak Újpest üde és színes városképéhez.

Várták az újpestiek
Újpest Önkormányzata május 18-ára két helyszínt is kijelölt, hogy az eddiginél is több, összesen 12 000 muskátlit ajándékozzon az újpestieknek. A heteken át népszerűsített akciót nagyon várták az újpestiek.

Az önkormányzat weboldalán feltett kérdésre, hogy jön-e virágért, a válaszolók   45 százaléka igennel válaszolt, mondván, tavaly is nagyon örült az ajándéknak. Szinte ugyanennyien jelezték azt, hogy bánják, hogy a tavalyi akciót kihagyták, az idén mindenképpen szeretnének a tavasz és a nyár egyik legszebb virágához jutni.

Az ígéret szép szó…
Nos, az újpestiek betartották ígéretüket, a meghirdetett 10 órai kezdés előtt már jóval a Petőfi utcába siettek. Volt, aki reggel hétkor biztosította helyét, nyolc órakor már vagy félszázan sorakoztak. Az időbeszélgetéssel telt. Megérte a várakozás, gyönyörű, egészséges, erős muskátlit vihetek haza.

A másfél óra alatt kiosztott hatezer cserép virág remek szervezőmunkát takar. Az Újpesti Városgondnokság, az Újpesti Vagyonőr Kft., a Polgármesteri Hivatal, az Újpesti Közterület-felügyelet, valamint az Újpesti Sajtó Kft. munkatársai mellett Wintermantel Zsolt és Balázs Erzsébet, Bartók Béla, Hladony Sándor, Jókay Attila önkormányzati képviselők is segítettek a virágok kiosztásában.

Az Újpesti Cseriti a muskátlik között
Miként a délelőtti eseményen tették, délután is a helyszínen lesznek az Újpesti Cseriti önkéntesei, akik pénzadományokat gyűjtenek a rászoruló gyermekek életének szebbé tételére. – Jelenlétünkkel az a célunk, hogy minél több család számára ismerősökké váljunk. Ezen a délelőttön is megtapasztaltuk, sokan hallottak már rólunk és elismerően szóltak terveinkről – mondta Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya.

Szebb, mint a tavalyi
– Gyönyörűek az idei virágok, szerintem szebbek, mint a tavalyiak – mondja a tűzpiros muskátlikat mutatva Vargáné Mónika a Rózsa utcából. Van már az erkélyemen két láda átteleltetett muskátlim, de elfér még ez a három gyönyörűség. A szobából kinézve, de az utcáról felpillantva is nagy örömöt jelent a virág számomra.

A délelőtti eseményről még több kép ITT!