Mutassuk meg, hogy a foci a békés, normális emberek ünnepe!

  •  
  •  
  •  

A két kerületi vezető, Wintermantel Zsolt Újpest és Bácskai János Ferencváros polgármestere fogadást is kötöttek, egy palack pezsgő a tét. Természetesen mindketten a saját csapatukban bíznak és győzelmet várnak.

A Ferencváros-Újpest FC örökrangadó előtti sajtótájékoztatón, a polgármesterek mellett igazi futball-legendák is részvettek. Egyöntetűen kiálltak a jó ügy mellett, és nevüket adták a kezdeményezéshez. Meséltek a felejthetetlen mérkőzésekről, a gólokról, a nagy csatákról. Albert Flórián, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté és Lipcsei Péter hallani sem akart a Fradi vereségéről, mint ahogyan az egykori újpesti labdarúgók, Várhidi Pál, Kovács Zoltán, Dunai Antal az Üllői úton sem számítottak hazai győzelemre. Csak Göröcs János volt pesszimista, ő ferencvárosi győzelmet tippelt.

(gergely)  


dr. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének és

Wintermantel Zsolt Újpest polgármesterének

Sajtónyilatkozata

„Polgármesterek a fociért”

címmel

2011. március 30.

 
Mindketten futballrajongók vagyunk. Úgy gondoljuk, ideje összefognunk annak érdekében, hogy az Újpest-Fradi örökrangadók a jövőben újra csak a sportról, a futball szeretetéről, a sportszerű szurkolásról, a családi és közösségi élményről szóljanak.

Mindketten ott leszünk a két csapat soron következő mérkőzésén az Üllői úti stadionban április elsején, hogy együtt buzdítsuk a csapatunkat a szurkolókkal.

Elsősorban focidrukkerként, a szurkolók nevében szerveztünk egy találkozót a Fradi pályára a két klub legendás játékosaival, annak érdekében, hogy közösen elmondjuk, megmutassuk: a sport nem elválasztja, hanem összeköti az embereket.

Arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy a sport a béke világa, mert az igazi sportemberek és igazi szurkolók tisztelik az ellenfelet, elítélik a gyűlölködést és az erőszakot.

Úgy gondoljuk, mi a példamutatással tudunk a legtöbbet tenni ennek érdekében, hogy a mérkőzések a jövőben a sportról, a szurkolásról, a közösségi élményről szóljanak.

Mindketten ifjú korunk óta rendszeresen járunk futballmeccsekre, ezért tudjuk, hogy a szurkolók nagyon nagy többsége békés, törvénytisztelő ember, aki a sport szeretetéért jár mérkőzésekre. Akik a balhét keresik, elenyésző kisebbségben vannak. Mi hiszünk abban, hogy széleskörű összefogással jobb belátásra bírhatjuk őket. Ebben mindenkinek akad tennivalója, a rendfenntartóknak, a kluboknak, és nekünk, a békés szurkolók józan többségének.

Az igazi focimeccs hangulatához éppúgy nélkülözhetetlenek a gyermekes családok, mint a csapatukat végig buzdító, éneklő szurkolótáborok. Újpest polgármestere a Fradi elleni meccsre is a szervezett újpesti csoporttal érkezik, hisz ott van igazi hangulat. Ferencváros polgármestere szintén a lelátón buzdítja csapatát.

Minden ferencvárosi és újpesti drukkert arra kérünk, jöjjenek el és mutassuk meg, hogy a foci a békés, normális emberek ünnepe!

 

Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere

Bácskai János
Ferencváros polgármestere