Műteremavatás után kiállítás

  •  
  •  
  •  

Megnyílt az Újpesti Művészek Társaságának közös kiállítása az Újpesti Galériában újpesti művészek festményeiből, kisplasztikáiból. A társaság egy 70 négyzetméteres műteremmel gazdagodott.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

A több mint tíz éve létező Újpesti Művészek Társaságának év végi záró kiállítása az Újpesti Civil Kórus előadásával vette kezdetét, majd Szunyoghy András vette át a szót. Az Újpestért-díjas képzőművész, a társaság elnöke mindenekelőtt köszönetet mondott az önkormányzatnak, polgármesternek, Molnár Szabolcs alpolgármesternek azért a közös műteremért, amit Újpest városától és az Ady Endre Művelődési Háztól kapott a társaság. A műterem átadására a kiállítás megnyitója előtt került sor. A rendelkezésükre bocsátott hetven négyzetméteres műteremben dolgozhatnak azok az újpesti művészek, akiknek máshol nincs lehetőségük az alkotásra. Mint felidézte, hosszú évtizedek óta vártak erre. A műterem átadásakor Wintermantel Zsolt bejelentette, a bíráló bizottság elfogadta a Szusza Ferenc szobor elkészítéséről szóló pályázati kiírást, amelyre várják az újpesti alkotók jelentkezését.

A kiállítás megnyitóján Molnár Szabolcs köszöntötte az alkotókat és a megjelent vendégeket, érdeklődőket. Elmondta: az önkormányzat szívesen támogatja és nyújt segítséget Újpest kiemelkedő művészeinek, hogy tehetségüket a közösség javára bontakoztathassák ki. Beszédében idézte II. János Pál pápa elmélkedésének egy gondolatát a művészetekről: “A társadalomnak művészekre épp úgy szüksége van, mint a tudósokra, technikusokra, munkásokra, szakemberekre, hitvallókra, tanítókra, apákra és anyákra, és amennyiben valóban értékes és szép alkotásokat hoznak létre, nem csak saját népük és az egész emberiség műveltségét gyarapítják, hanem kiemelkedő szolgálatot tesznek a közjónak is.” Végül megköszönte a művészeknek, hogy munkáikkal megtisztelték a kiállítást és a közösséget.

A tárlat december 9.és 25. között várja az érdeklődőket.

 P.M.