Nagy érmek az apró röpiseknek

  •  
  •  
  •  

A május 27-29- i hétvégén rendezték Szolnokon az Országos Mini Kupát, amely során több, közel nyolcszáz gyermekröplabdázó lépett pályára összesen hat kategóriában (mini leány és fiú, kismini leány és fiú, valamint szupermini leány és fiú). Ez az év legnagyobb versenye ezen korosztályú gyerekek számára.

Az országos versenyen négy kategóriában is részt vett a IV. kerület legnagyobb röplabda utánpótlás-nevelő egyesülete, az Újpesti Csokonai DSE is. A lila-fekete színekben pompázó újpesti röplabdások a leány kategóriák mindegyikében, míg a fiúk a szupermini kategóriában szerepeltek.

A pénteki és szombati napon pályára lépő mini lányok (1998. január 1. után születtek) a várakozásoknak (6-8. hely) megfelelően szerepeltek és szerezték meg a nyolcadik helyezést a tizennyolc csapatos mezőnyben.
A hétvége első napján bonyolították le a leány és a fiú szupermini (2000. január 1. után születtek) kategória versenyeit. Utóbbiak életük első korosztályos versenyén szerepeltek, ezt mutatta sajnos az elért, ötödik helyezésük is az ötcsapatos mezőnyben. Bár a játékban végig partnereik voltak az ellenfeleknek, még elég sok pontatlanság és hiba csúszott be, ami egyértelműen rutintalanságuknak köszönhető, hiszen csak januárban kezdtek röplabdázni.

A hasonló korú lánycsapat azonban bravúrosan szerepelve, egy vereséggel a háta mögött végzett a dobogó legalsó fokát jelentő harmadik helyen a tizenhét csapatot felvonultató mezőnyben.

A legnagyobb siker azonban még hátravolt! Az ÚCSDSE kismini leány csapata ugyanis a vasárnap megrendezett kismini (1999. január 1. után született) kategóriában veretlenül jutott a döntőbe, ahol a Vasas HOFEKA gárdájánál bizonyult jobbnak, így az egyesület és a XXI. század eddigi legnagyobb újpesti röplabdás sikerét elérve az ország legjobb csapatának bizonyult a kismini korosztályban! Különdíjban részesült Nagy Lászlóné, a csapat edzőnője, illetve Papp Lujza, a torna legjobb játékosa!

Amire pedig különösen büszkék vagyunk, hogy a leány mezőny legeredményesebb fővárosi egyesületeként zártuk a három napot, illetve a mi csapatunk indult a legtöbb versenyszámban Szolnokon.

Aki még többet szeretne tudni erről a versenyről, illetve egyesületünkről keresse fel honlapunkat: www.volleycapak.hu (rengeteg kép található a „galériában”)

A bronzérmes csapat tagjai: Gombkötő Emma, Hirt Zsófia, Juraszik Szolanzs, Katolai-Nagy Fanni, Kincses Bernadett, Kucsák Nikoletta, Nagy Dorina, Varga Viktória. Edző: Horváth Kristóf.

Az aranyérmes csapat tagjai: Csintalan Dzsenifer, Engel Nóra, Fodor Nikolett, Juraszik Szolanzs, Kingl Dóra, Papp Lujza, Szegváry Eszter, Teleki Fanni, Tóth Luca, Varga Viktória. Edző: Nagy Lászlóné