Nagy János: „Két éve vártam erre a napra”

  •  
  •  
  •  

A Siófok ellen mutatkozott be az élvonalban csapatunk U21-es válogatott védője, Nagy János. A saját nevelésű 21 éves hátvéd első NB I-es találkozóján egy félidőt kapott a bizonyításra.

„Közvetlenül a meccs előtt tudtam meg, hogy kezdő leszek, bevallom, emiatt izgultam egy kicsit, de ahogy elindult a mérkőzés már megnyugodtam. Úgy éreztem, hogy sokkal gyorsabban kell döntenem, mint az NB II-ben és a játék is pörgősebb volt. Már két éve vártam erre a napra, nagy élmény volt, hogy bajnokin is pályára léphettem az Újpest első csapatában. Köszönöm a családomnak, az NB II-es csapatnak és a barátnőmnek is, hogy eljuthattam idáig.”

Jani néhány mondatban visszaemlékezett a siófoki meccsre, valamint kitért a közeli jövőre is.

„Lehetett érezni a hazaiakon, hogy görcsösen játszanak, de ez teljesen érthető volt. Mindent megtettek azért, hogy bennmaradjanak, agresszívan letámadtak minket, de végül sikerült megnyernünk a meccset. Június 27-én az első csapattal kezdem majd el a felkészülést. Igyekszem olyan teljesítményt mutatni az edzéseken, hogy számítsanak rám továbbra is és a következő szezonban így növelni tudom majd NB I-es meccseim számát.”

A fiatal utánpótlás-válogatott játékost az Újpest FC B tavaszi teljesítményéről is kérdeztük.

„A tavasz számomra a talpcsonttörésem miatt rosszul indult, de persze akkor is végig a többiek mellett voltam. Szerintem jó félévet zárt a második csapat, mindenki a maximumot nyújtotta és stabilan teljesítettünk – főleg hazai pályán zártunk jó szezont” – utalt Nagy János arra, hogy Víg Péter együttese hazai pályán 15 mérkőzésből kilenc alkalommal győztesen hagyta el a Szusza Ferenc Stadiont. 

kép és szöveg: ujpestfc.hu