Nagy László: hajtós focistáink már vannak

  •  
  •  
  •  

Vasárnap ismét rangadóra kerül sor a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest FC a nagy riválist, a Ferencvárost látja vendégül az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Nagy Lászlót, az Újpesti Dózsa olimpiai bajnok labdarúgójával beszélgettünk a találkozóról.

– Gondolom, látta az Újpest első három mérkőzését az idei bajnokságban…
– Természetesen figyelemmel kísérem a csapat teljesítményét, ha időm engedi meg is nézem a meccseket. Nos, az elmúlt három meccsen sok jót nem láttam, sajnos egyelőre csak küzd, hajt a csapat, viszont nem igazán játszik. Az új igazolások között is inkább harcos futballistákat ismertem meg, nem olyanokat, akik miatt esetleg még a nézőtér is megtelne.

– A Fradi ellen kellenek a küzdeni tudó játékosok.
– Igen, de a focit gólra játsszák, és az egyelőre nagyon hiányzik az Újpestnek. Három meccsen három gól, kevés. Így nehéz nyerni.

– Mi lesz a Fradi ellen?
– Egy Újpest-Ferencváros rangadón mindig minden megtörténhet. Teljesen mindegy, hogy a két csapat mit játszott az előző fordulókban, hányadik helyen áll a tabellán. Úgy vélem, jó meccs lesz, és nagyon bízom abban, hogy a közönség is a játékkal foglakozik majd, sportszerűen szurkolnak, és nem egymást vagy a szektort verik szét.

– Kié lesz a győzelemért járó három pont?
– Ha a szívemre hallgatok, akkor mi nyerünk. Ha a jelenlegi állapotokra gondolok – értem ezt mindkét csapatra – akkor, döntetlen lesz. A Fradi nem győzhet a Megyeri úton!

(GG)