Nagyberuházások és fejlesztések körzete

  •  
  •  
  •  

A 10-es számú választókerület Újpest azon területei közé tartozik, ahol számos pozitív változás történt. A körzet képviselője, Ozsváth Kálmán folytatná az eddigi sikersorozatot. A térfigyelő kamerák kihelyezésével pedig a közbiztonság is tovább javul.

– Hogyan jellemezné a választókerületet?
– A 10-es számú körzet főleg lakótelepeket ölel fel. Három fontos határvonala a Görgey, a Rózsa és az Árpád út, nagy átmenő forgalommal.

– Milyen fejlesztések, eredmények valósultak meg a választókerületében?
– Az én körzetem Újpest azon területei közé tartozik, ahol tényleg sok pozitív változás történt – fogalmaz Újpest legfiatalabb önkormányzati képviselője, majd sorolni kezdi: – A leglátványosabb fejlesztések közé tartozik, hogy a Bárdos Artúr és a Latabár Kálmán utcában alakítottuk ki Újpest második ökoparkját, és a Deák Ferenc utcai sétányt teljes hosszában fásítottuk, illetve a közelmúltban több új padot is kihelyeztünk.

Hangsúlyozza: az ő körzetét érintik azok a nagyberuházások is, amelyek vagy az önkormányzat közbenjárásával és támogatásával valósulnak meg, vagy pedig teljes egészében Újpest biztosította rá a forrást. Mint ismert, megkezdődött a Görgey út felújítása, amelyet Wintermantel Zsolt polgármester és Nagy István alpolgármester fővárosi képviselőként hosszú ideje szorgalmazott.
Az önkormányzat a közterület-foglalási díj kilencven százalékának elengedésével járult hozzá a Latabár Kálmán utca és a Szigeti József utca egy-egy panelháztömbjének felújításához, ez utóbbinak az épületráfordítási költségeit kétmillió forinttal csökkentette. Az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola épületén 126 millió forint értékben nyílászárócserét, homlokzatszigetelést és festést végeztek szintén önkormányzati forrásból. A Deák utcai felnőtt-háziorvosi rendelő Újpest többi háziorvosi rendelőjéhez hasonlóan egységes arculatot kapott és megújult.

– Noha „csak” egy választókerületet érint, az itt élőknek hatalmas könnyebbséget jelent, hogy utcanévtáblákat helyeztünk ki a Szigeti József utcába, ugyanitt az úttestet és a járdát, ahol balesetveszélyes volt, javítottuk, és sikerült újranyitni a Laborfalvi Róza utcai parkolót – sorolja Ozsváth Kálmán, és hozzáteszi: ugyanezen a környéken még korábban hat padot is kicseréltek.
A választókerületben a legkisebbekre is gondoltak: felújították a játszóterek kerítéseit és padjait, valamint új játékokat és ivókutakat telepítettek. A Szigeti utcában játszóteret neveztek el a nemrégiben boldoggá avatott Sándor Istvánról, és egy emlékkövet is kapott a szalézi vértanú szerzetes.

– A következő, immár ötéves képviselői ciklusban mit szeretne elérni?
– További feladatunk, hogy egyre több panelház újuljon meg, felújítsuk azt a játszóteret, ahol ez még nem történt meg, és sikerrel fejeződjön be a Görgey út rekonstrukciója. Természetesen nem maradhat el a kátyúzás és a parkosítás folytatása sem, a térfigyelő kamerák pedig a közbiztonságot fogják növelni. Utóbbiakból több mint ötvenet szerelnek fel Újpest-szerte, még az idén – zárja gondolatait.

MOA