•  
  •  
  •  

A családi munkamegosztásra a szeptemberi becsengetést jelző csengő is hat. Vége a nyárnak, a nagyi tábornak, az egész napos közös programoknak. Az iskolakezdéssel, a rendszeres óvodalátogatás megindulásával több lesz a nagyszülők szabadideje is. Reméljük, az unokákkal töltött nyár a feltöltődést hozta, élményekkel gazdagodott a nagymama és a nagypapa is. Az elmaradt otthoni munkákra minden bizonnyal pár nap is elég. A befőzés is a vége felé jár. Jöhetnek az őszi programok!

Az évszakváltás kedvez a mozgásnak. Kikapcsolódást jelenthetnek a kirándulások, a jó levegőn tett kiadós séták, túrák az újpesti Farkaserdőben, vagy a közeli hegyekben. Nagy sikerű a Nordic-walking, Újpesten is egyre több a követője. Ha jön a hűvösebb, esősebb idő, akkor sem kell lemondani a rendszeres mozgásról. Senior torna, idősek tornája, kondicionáló torna, vagy zsírégető torna segítségével, szakavatott edző útmutatásai alapján, zárt helyen, megerőltetés nélkül mozgathatjuk át testünk minden porcikáját.

Több civil szervezet nyújt értékes kulturális programokat, érdemes belépni a tagok közé. Számítógép-kezelői, internet alkalmazási ismereteket, digitális fotózást, avagy az életmód tanácsadó tanfolyamon, egészségnapokon új recepteket – az élet minden területére. Továbbá nyelveket, kézimunkázást, kerámiázást, rajzolást.

Az ősz színházi élményeket kínál, verspódiumot, kabaré hétfőt, bérletet az utazó színház remek előadásaira. Egymást érik a kiállítások. Közös családi program lehet az ovis-sulis színház megannyi darabja.

A programok egy karnyújtásnyira vannak. Gyalogosan elérhetők, néhány villamos, vagy autóbusz megállónyira vannak tőlünk. Az élményekért nem kell elhagyniuk Újpest határát. Kalauzul válasszák lapunkat, a művelődési házak szórólapjait, ajánlóit és az ujpest.hu honlapot!

– B. K.