Nagykanállal, egészségeset

  •  
  •  
  •  

Az orvosok és az egészségügyben dolgozók melegen ajánlják, az Európai Unión belüli szankciók kritériumként felsorakoztatják a sószegény és csökkentett cukortartalmú étrendet, a törvényhozók pedig jogalkotással mennek elébe.

“Legyen elég és finom”- mondja a negyedikes Marci, és mosolyogva helyeselnek barátai, köztük a karatézó Dani, a menzai ebéddel, illetve a napi háromszori étkezést biztosító napközis ellátással kapcsolatban.

A sokféle kívánalmat Újpesten a Menzaminta Kft. vegyíti egybe, amely augusztus elsejétől új beszállítóként végzi az óvodákba és az iskolákba járók étkeztetését. Újdonság, hogy Újpesten már most elérhetővé váltak az egészségesebb ételek, lehetőség van a negyedével drágább, de ugyanannyival több nyersanyagnormájú menü kiválasztására is. Mindkét ételsor megfelel az érvényes előírásoknak. Augusztus 1-jétől lehetőség nyílt arra is, hogy az ételallergiájuk miatt speciális étrendet követők is igénybe vehessék a menzát – minderről dr. Molnár Szabolcs alpolgármester beszélt korábban az Újpesti Naplóban.

Szigethy Noémi – aki a harmadikos Zsófi és az ötödikes Tomi anyukája – elmondta, családi kupaktanács előzte meg a döntést, hogy A vagy B menüt egyen-e a menzát választó testvérpár. “Két nap elteltével elhamarkodott lenne a véleménynyilvánítás – mondja az anyuka -, de ízlett és mennyiségre is elegendő volt, mesélték itthon a gyerekek. Az internetes ebédbefi – zetés lehetőségét pedig nagyra értékelem, mert így nem kell az iskolában sorba állni a kiszámolt ebédpénzzel.”

B. K. – M.O.A.