Nagyobb forgalom a temetőkben, segítő járőrszolgálat

  •  
  •  
  •  

Meghosszabbított nyitva tartás lesz a temetőkben Mindenszentek és halottak napja idején. A megnövekvő forgalom miatt a Megyeri temetőben és környékén október 27-től visszatérően, október 31-től pedig folyamatosan járőröznek a rendőrök. A cél a segítségnyújtás és a bűnmegelőzés, az egyenruhásokhoz bárki bármivel fordulhat.

A temetők, így a Megyeri úti is, október 31-től november 3-ig meghosszabbított nyitva tartással, 7 órától 20 óráig várják a látogatókat.
Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya kiemelte, október 31-én reggel 7 órától november 2-án este 8 óráig állandó lesz a rendőri jelenlét a Megyeri temetőben és környékén.
– A munkát civil ruhás nyomozók és a közlekedésrendészet munkatársai is segítik. A cél kifejezetten a tájékoztatás, a segítségnyújtás, az iránymutatás a szabályos várakozásra vonatkozóan is – sorolja a rendőrkapitány.
Egyben most is arra kér mindenkit: bármilyen kérdéssel, problémával forduljanak bizalommal az egyenruhásokhoz.
A rendőrség idén is arra figyelmeztet: a temetők és a sírkertek környékén parkoló járműveket zárják be, és sem az autó utasterében, sem pedig a csomagterében ne hagyjanak értéket. A temetői járőrszolgálathoz, a tavalyi évhez hasonlóan, az újpesti polgárőrök és közterület-felügyelők is csalatkoznak.
(A temetők rendjéről további információk a Budapesti Temetkezési Intézet weblapján találhatók.)
M. Orbán A.