Nagyobb, korszerűbb liftek

  •  
  •  
  •  

Egy hónap leforgása alatt mindkét személyliftet korszerűbbre és nagyobbra cseréli az önkormányzat az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben.

2011-ben állagjavító beruházásként a szakorvosi rendelőintézetben található két személylift és két teherlift felújítása már megtörtént, azonban a rendelő ellátási feladatainak bővülésével a látogatók száma is megnövekedett, ami szükségessé tette a személyfelvonók cseréjét – utalt vissza az előzményekre Nagy István alpolgármester.

A két négyszemélyes lift bontása augusztus 21-én megkezdődött, ezt követően szerelik be az új, Otisgyártmányú felvonókat.

– Az új személyszállító egységek teherbírása nyolc fő/630 kilogramm lesz, a kabinok elférnek majd a jelenlegi aknában. A cserét követően az ajtónyílások nagyobbak lesznek (900 mm), a kezelőpanelek pedig Braille-írással is olvashatóak, így megfelelnek az akadálymentesség előírásainak – emelte ki a pozitívumokat Nagy István.

Hozzátette: a bontási és az építési munkák alatt a meglévő két teherfelvonó liftkezelővel látja el a látogatók épületen belüli szállítását. Az új liftek beépítése szintenként ütemezve zajlik. A szeptember második felében elkészülő beruházás értéke 27 millió forint.

MOA