Nagyobb személyliftek az SZTK-ban

  •  
  •  
  •  

Ismét használhatók a személyliftek a Görgey Úti Szakorvosi Rendelőintézetben. A korábbi négyszemélyes felvonókat nagyobbra cserélték, ajtajukat kiszélesítették, így már kerekes székkel is igénybe vehetők.

Nagy István alpolgármester lapunknak azt mondta, szeptember utolsó napjaitól működnek a személyliftek, amelyeket nagyobbra cserélt az önkormányzat.

– Az új személyliftek nyolcszemélyesek, illetve 630 kilogramm teherbírásúak, ajtajuk pedig tíz centivel szélesebb, mint a régi felvonóké – sorolja a kedvező változásokat Nagy István alpolgármester, aki hozzáteszi: a kezelőpaneleket Braille-írással is ellátták, így megfelelnek az akadálymentesség előírásainak.

Az új kabinoknak azonban nem ez az összes előnye: a kiszélesített ajtók lehetővé teszik azt is, hogy a liftet kerekes székesek is igénybe vegyék. Nagy István végül egyúttal arra is felhívta a fi gyelmet, hogy az aknaajtók elé a korábbi balesetveszélyes linóleum helyett csúszásgátló burkolatot helyeztek el. A tartósságra is ügyelnek: a liftajtók éleit rozsdamentes takaróléccel látták el, amely az állagmegóvást szolgálja. A beruházást huszonhétmillió forintból valósította meg az önkormányzat.

MOA