Nagyon kellett ez a győzelem!

  •  
  •  
  •  

A hajrában szerzett két góllal 3 -1-re nyert csapatunk a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Vezetőedzőnk úgy értékelte a 90 percet, hogy kis különbség volt a csapatok között, és nagyon elégedett a csapattal, illetve a játékkal. A szakember néhány szóban beszélt Nagy Patrikról is, aki most mutatkozhatott be az Újpest FC első csapatában bajnoki mérkőzésen.

Zoran Szpisljak:
– Nagyon kellett ez a győzelem! Beigazolódott, amit a meccs előtt is mondtam, vagyis a Kecskemét elleni volt az eddigi legnehezebb hazai mérkőzésünk. Nem volt egyszerű ez a meccs az elmúlt két meccsünk után…  A két csapat nagyon közel volt egymáshoz, azaz kicsi volt a különbség, és eldőlhetett volna máshogy is a mérkőzés. Elégedett vagyok a csapattal, a játékkal is. Egy-nullnál kissé átadtunk a területet a Kecskemétnek, ami talán érthető, hiszen akkor már volt veszítenivalónk. Ekkor pontatlanul játszottunk, ezért feljött a Kecskemét és sikerült is egyenlítenie. Utána viszont újra megtaláltuk a játékunk ritmusát, győztünk. Nagyon örülök ennek a sikernek, mert roppant fontos volt.

 Vezetőedzőnk újságírói kérdésre beszélt Nagy Patrikról is, aki az Újpestben most játszotta le első NB I- es bajnokiját:
– Patrik kényszerből játszott a balhátvéd posztját, miután kiderült, hogy Pollák Zoli nem tud visszatérni sérülése miatt. A szerdai kupameccsen elégedett voltam vele, és most is megoldotta a feladatát, hasznosan futballozott. Tehetséges játékos, nagyon jó a hozzáállása és két-három poszton is lehet rá számítani.

 Tomiszlav Szivics:
– Gratulálok az Újpestnek és kollégámnak! Jó meccset játszottunk, az első félidőben mindkét csapat sokat taktikázott, azt is lehet mondani, hogy vártunk egymásra. Mi kontrára játszottunk és vártuk, hogy jöjjön az Újpest, mert nagyon kell neki a győzelem, az Újpest meg egy kicsit ránk várt, mert mi is támadó csapat vagyunk. Többet birtokoltuk a labdát, de nem voltunk eléggé veszélyesek. Az egyenlítésünk gyönyörű volt, de 1-1-nél egy egyértelmű tizenegyest nem kaptunk meg. El kell ismerni, az Újpesté is az volt, ebben nincs is vita. Ma hét kulcsemberünk hiányzott és ez az Újpest ellen nagyon sok volt, ráadásul a kispadon csak 18-20 éves játékosok ültek nálunk.

Forrás: ujpestfc.hu